News Archive / Arkiv

NYHETSBREV JANUARI 2023 - NYSTART

| Isabella Nitschke

Kära yogavänner,

Hoppas ni fått en fin start på det nya året och är taggade inför många nya yogaupplevelser under våren. Några av oss är just tillbaka från en veckas yogaretreat på Teneriffa och har laddat med god mat, sol och djupdykning i vår yogapraktik. Vi tackar Hanna, Sofia och Miho (och Helena) som höll ställningarna här hemma under tiden och hoppas att ni som var i Malmö fick en fin upplevelse med dem.

Vårterminen drar igång på riktigt i slutet av januari med fullbokade kurser i ashtanga grundnivå och liksom i yoga för stresshantering. Det finns fortfarande några platser kvar till ashtanga nivå 2-kursen med Helena på onsdagar. Under kommande månader händer det mycket i shalan med flera gästlärare som kommer för att hålla både föreläsningar och workshops. Fortsätt läsa detta nyhetsbrev så missar du ingen viktig information.
 
VÅRSCHEMAT 
Vårens schema återfinns som vanligt på schemasidan och löper fram till efter midsommar. Under schemat längst ned på sidan hittar du planerade schemaändringar och vem som eventuellt vikarierar. Vi tillhandahåller denna service så att ni själva ska kunna hålla koll och planera era besök i shalan. Kolla gärna schemasidan regelbundet för att se eventuella uppdateringar.

Vårens schema innehåller några små ändringar; Helenas fortsättningskurs är flyttad till onsdagskvällar och vi har en ny kurs i yoga för stresshantering på torsdagskvällar. Guidad klass av första serien äger om vanligt rum 1gg/mån. Kommande tillfälle är söndagen den 29/1 kl 09.

Efter guidad klass möts vi alltid för tea&talk och i vår har vi bjudit in några gästföreläsare till dessa tillfällen. Först ut är docent Martin Gansten från Lunds Universitet. Söndagen den 29/1 kl 11 håller han en presentation om "Sanskrit och yoga ur ett historiskt perspektiv". Martin förklarar varför kunskap i språket är av intresse för den som utövar yoga och varför det är viktigt för utvecklingen av vår dagliga praktik. Föreläsningen ingår för dem som redan har kort hos oss men är även öppen för utomstående som får boka sin plats och betala via Medborgarskolan. Läs mer här.

Söndagen den 5/3 gästas vi av Lisa Lalér från Yogashala Stockholm och Jens Bache från Astanga Yoga Köpenhamn. Lisa leder den guidade klassen och Jens det efterföljande tea&talk. Jens berättar om sin forskning kring yogans ursprung och ger en presentation på temat ”Berättelserna bakom den moderna yogan – historia eller myt?” . Vi är väldigt glada att Lisa och Jens vill besöka oss - det är en fantastisk möjlighet för er yogautövare att träffa och lära av två framstående skandinaviska ashtangayogalärare. Läs mer om klassen och föreläsningen här
 
GÄSTWORKSHOPS
Under våren har vi också särskilda gästworkshops inplanerade med två internationella, mycket erfarna lärare. Vi är mycket stolta att få välkomna:

- STEFAN ENGSTRÖM från Kadermo retreat i Finland (dit Isabella åker och undervisar om sommaren).
Den 24-26 mars leder Stefan tre dagar med både morgonmysore, introduktion till pranayama och eftemiddagsworkshops med temat ”Yoga of presence and wholeness”. Lär dig bli mer kroppsmedveten, förebygg skador och bli starkare. Mer info och anmälan här.- LAKSHMISH BHAT vår chanting och filosofilärare från Mysore, Indien.
Mellan den 13-15 april kommer Lakshmish undervisa tre klasser och hålla en puja, en särskild indisk ceremoni i shalan. Det kommer att bli ett mycket speciellt event som absolut bör upplevas - en unik chans att lära från en indisk lärare på svensk mark. Läs mer på hemsidan och anmäl dig i god tid.
 
NYA KURSER
Flera av våra januari/februarikurser är redan är fullbokade eller har bara enstaka platser kvar. Yin yogan med Miho som startar den 31/1 har fortfarande lediga platser liksom Helenas fortsättningskurs/klass på onsdagar med start 25/1 (båda är dessutom öppna för våra nuvarande kortinnehavare som dropin). Den som inte fått plats på kurs i jan/feb har åter chans på våra kursstarter i mars och april:
 
GRUNDKURS ASHTANGA lördagar med Helena start 4/3 samt måndagar med Isabella start 17/4
 
FORTSÄTTNING ASHTANGA (halv ledd halv mysore) med Helena start 12/4
 
YIN YOGA med Miho med start 11/4
 
YOGA FÖR STRESSREDUKTION med Isabella start 20/4

Läs mer om alla kommande kurser och event på vår hemsida . Sidan uppdateras regelbundet så ser du inte din önskade kurs ber vi dig prova igen efter några dagar.

FRIDAY FUN
Vår alternativa after work klass återkommer också under våren med helt nya teman en fredag i månaden. Vi börjar med att utforska våra höfter och hamstrings den 10 februari och månaden efter den 10 mars är klassen bara tillägnad kvinnor med en särskild "ladies night". I april bjuder Miho på restorative yoga för återhämtning när vårtröttheten faller på. Du hittar alla planerade event på evenemangssidan och glöm inte att föranmäla dig i god tid så att du får plats.
 
MER "YOGA-GODIS"
För den som är nyfiken kan vi även tipsa om två podcast-intervjuer som Isabella deltagit i de senaste månaderna. I december publicerades en diskussion med Rich Ray från Ashtanga Yoga Portland Maine (lyssna här) och nu i januari ett samtal med Todd McLaughlin från Native Yoga i Florida (lyssna här). Båda poddarna har även flera andra intressanta intervjuer med olika sorters yogautövare från flertalet länder. Gå in och lyssna och botanisera i podd-yogajungeln.

Vi blir alltid lika glada när du delar information om oss och rekommenderar oss till vänner eller familj. Utöver kurser och klasser på shalan så har vi också evenemang utanför yogaskolan ibland. Helgen den 3-5 mars är Isabella är inbjuden att undervisa som gästlärare hos Hanna Mjöberg i Falkenberg. Känner du någon som är intresserad får du gärna tipsa dem eller kanske själv följa med - mer info här.

Nästa nyhetsbrev kommer i slutet på mars men håll gärna utkik mellan nyhetsbreven genom att följa oss på sociala medier (länkar i menyn ovan). Är man inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden.

Varje dag är en ny start
Isabella & crew

P.S Glöm inte att du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos oss och vi är även godkända för Fysisk aktivitet på recept.
 
 

NYHETSBREV slutspurt 2022

| Isabella Nitschke

Då närmar vi oss slutet på höstterminen och december månad har gjort entré med alla fina ljus som lyser upp i mörkret. Det är en stämningsfull tid som ofta leder till eftertanke och tacksamhet för året som gått. Vi på yogaskolan vill särskilt tacka för alla deltagares engagemang och entusiasm. Utan er hade yogaskolan inte kunnat existera. I helgen som gick samlades många av oss till shalans årliga knytkalas och vi fick chans att umgås även utanför yogamattan. Det är en tradition vi har sedan 2015 och vi är glada att åter kunna hålla detta och liknande sammankomster efter ett kortare avbrott under covid-tiden. Tack till alla som kom för en härlig fest med god mat och gott sällskap. För er som inte kunde delta bjuder december på fler chanser att socialisera vid några av de särskilda evenemang vi har inplanerade. Fortsätt läsa för att få veta vad som händer i shalan under december, se information om julschemat samt ta en smygtitt på vårens nya kurser och workshops.

JUL NYÅRSSCHEMA

Det reguljära höstschemat fortsätter tom den 22 december varefter vi anpassar öppettiderna under jul och nyårshelgerna. Du hittar hela schemat för v 51,51,1 här. Vårens schema drar igång den 8 januari med Hanna Mjöberg (auktoriserad av SYC level 2) som vikarie i en vecka medan Isabella håller yoga-retreat på Teneriffa tillsammans med Matt Ryan. Du kan läsa mer om yogaresan (9-16 januari) här. Det finns fortfarande chans att boka plats!


EVENEMANG I DECEMBER

- FRIDAY-FUN äger rum sista gången i år den 9/12. Klassen leds av Miho och har temat eftertanke. Det är en lättare yin yoga klass som också ger deltagarna en chans att prova på konceptet journaling. Du får bland annat reflektera och skriva ned dina tankar om året som gått. Läs mer och anmäl dig här.

-"MINI-IMMERSION": under hösten har Isabella hållit tre spontana fördjupningsklasser där temat för varje tillfälle utgått ifrån era frågor. Sista fördjupningsklassen i år äger rum söndagen den 18/12. Klassen är som vanligt donationsbaserad. Anmälan sker i förväg per email. Till våren fortsätter fördjupningsklasserna med en särskild justeringskurs (läs mer om detta under vårens kurser).

- ÅRETS SISTA KLASS går i givandets tecken. Att utöva yoga innefattar mer än att bara göra positioner på yogamattan. Karma yoga eller Seva – som betyder osjälviskt handlande – är också en viktig del. Vi vill därför avsluta året med en guidad klass av ashtangayogans första serie till förmån för organisationen V-Care i Mysore, Indien. Fredagen den 30/12 leder Isabella denna donationsbaserade klass där vi ber alla som deltar att ge ett litet bidrag till V-Care Mysuru. Anmäl dig här. Kan man inte delta fysiskt går det bra att ändå bidra med en donation via Swish 123 576 46 91. Märk din donation med "Malmö 30/12". Läs mer om V-Care här.

SMYGTITT PÅ VÅREN
Vi är väldigt glada att till vårterminen kunna erbjuda våra deltagare många nya kurser och besök av olika gästlärare. Några av dem kan du läsa om nedan, andra hittar du på evenemangssidan. I början av året vill vi särskilt puffa för:

- FÖRDJUPNINGSKURS i asanaförståelse och justeringsteknik med Isabella, 5 gånger under våren med start söndag den 22/1. Vill du lära dig mer om yogapositionernas syfte och mekanik? Vill du fördjupa din förståelse av den egna yogapraktiken? Då är denna kurs för dig. Läs mer och anmäl dig här. Early bird pris för den som anmäler sig före den 15/12. Antalet platser är begränsat (OBS! hälften är redan bokade).

- TEA&TALK "Sanskrit och yoga ur ett historiskt perspektiv". Söndagen den 29/1 efter den guidade klassen gästas vi av docent Martin Gansten från Lunds Universitet. Martin förklarar varför kunskap i språket är av intresse för den som utövar yoga och varför det är viktigt för utvecklingen av vår dagliga praktik. Föreläsningen ingår för dem som redan har kort hos oss men är även öppen för utomstående som får boka sin plats och betala via Medborgarskolan. Läs mer här.

- YOGA FÖR STRESSREDUCERING fortsätter till våren med en ny kurs på torsdagskvällar kl 17.30 med start den 2/2. Isabella leder en 8-veckors kurs för den som vill lära sig verktyg för att bättre hantera stress samt att reducera ångest och oro. Kursen är öppen för alla och kräver inga förkunskaper. Läs mer här och dela gärna om du känner någon som är i behov av att lära sig hantera stress.

- KURSER I ASHTANGAYOGA: i januari startar sedvanligt på både grund och fortsättningsnivå. Nya kursstarter sker därefter löpande under våren - alla kommande kurser hittar du på vår evenemangssida.

SPREAD THE WORD
Vi blir alltid lika glada när du delar information om oss och rekommenderar oss till vänner eller familj. För att fler ska hitta oss vore vi också tacksamma om du ville ta dig tid att skriva en recension om oss på Google maps eller på vår Facebook page. På så vis kan fler hitta till yogaskolan och bli del av vår community. Vi vill också påminna att man kan använda sitt friskvårdsbidrag hos oss och vi är även godkända för Fysisk aktivitet på recept (FaR).

GLAD VINTER
Det var allt för nu. Vi vill önska alla en fin vinter och högtidstid oavsett om ni firar eller inte. Skänk gärna en extra tanke och/eller gör en god gärning för de som spenderar denna tid i ensamhet eller utan tak över huvudet.

Nästa nyhetsbrev kommer i januari med vårens schema mer info om vad som händer i shalan under 2023. Håll också gärna utkik mellan nyhetsbreven genom att följa oss på sociala medier (länkar finns i menyn uppe till höger). Är man inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden.

Värmande vinterkramar
Isabella & crew
 

ÖPPETTIDER JUL & NYÅR

| Isabella Nitschke

Mellan den 24:e december till den 7:e januari har vi särskilda öppettider på yogaskolan. Se schemat nedan för när du kan komma och träna. Notera att du v52 kan komma till shalan från 06.15 (då dörrarna öppnas) och göra din self-practice. Undervisning v52 börjar kl09. Följande vecka 1 är det tvärtom, dörrarna öppnas reda kl 06 och undervisningen börjar kl06.15. Self-practice tar över kl08.45. På trettondagen den 6/1 har vi öppet med helgtider 9-11.15. Vårschemat drar igång den 8:e januari 2023 och publiceras sedvanligt på schemasidan . Vi önskar alla ett fint avslut på året och den allra bästa av starter på 2023! Vi ses på yogamattan!

 

Yogaresa till Teneriffa 9-16 januari 2023

| Isabella Nitschke

 

Vinterns yogaresa går till Teneriffa, Purple Valley Yoga Centre. Isabella och Matt Ryan (som varit och gästspelat i Malmö två gånger senaste året) går samman och leder ett 7-dagars yogaretreat den 9-16 januari 2023. Passa på och starta år 2023 på bästa sätt med sol, yoga och härlig energi! Mer info om retreatet, veckans program och hur man anmäler sig får du via Purple Valley's hemsida.

 

 


NYHETSBREV nov/dec 2022

| Isabella Nitschke
Nu börjar löven falla från träden och hösten verkar ha gjort sitt intåg på riktigt. Snart är det dags att ställa om klockan och det blir lite mör...

NYHETSBREV HÖST 2022

| Isabella Nitschke
Höstens verksamhet dragit igång på riktigt med nya kvällskurser och workshops. Morgonklasserna är fulla och det är en härlig energi i shalan. Som...

NYHET! Klasser i Lund

| Isabella Nitschke
Från och med den 1 september återupptar vi undervisningen i Lund efter en paus på nästan tre år. Denna gång sker det i ny tappning med en särskild ...

NYHETSBREV AUGUSTI (sensommar) 2022

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Välkomna tillbaka efter semestrar och skollov. Hoppas att ni haft och fortsatt har en fin sommar. Shalan är öppen igen efter ett ko...

NYHETSBREV SOMMAR 2022

| Isabella Nitschke
Sommaren med skollov och semestrar står inför dörren och vi håller alla tummarna för sol och värme såklart. Ashtanga Yoga Malmö kommer hålla öppe...

SOMMARÖPPET samt smygtitt på höstens schema

| Isabella Nitschke
Vårterminens schema löper fram till den 15/7 men alla våra kvällsklasser/kurser fasas ut under juni månad för att sedan starta på nytt i höst. En ö...

NYHETSBREV PÅSK 2022

| Isabella Nitschke
Våren är [nästan] här och påsken med lite ledighet står inför dörren. Vi kan med glädje meddela att vi i påsk åter gästas av Matt Ryan som är på be...

PÅSKÖPPET 2022

| Isabella Nitschke
Under påskhelgen har vi öppet följande tider. Skärtorsdag och långfredag gästas vi av Matt Ryan som undervisar Mysoreklasserna. Månads och klippkor...

NYHETSBREV VÅR 2022

| Isabella Nitschke
Äntligen går vi mot ljusare tider, Covidrestriktionerna har lyfts och dagarna blir längre. Januari gav en tuff start på året när Omikron svepte s...

SHALAN STÄNGD den 18-23/1 -22

| Isabella Nitschke
VIKTIGT MEDDELANDE! På grund av de för närvarande mycket höga infektionstalen och den snabba spridningen av Covid-19 i Malmö har vi beslutat att...

NYHETSBREV JANUARI 2022

| Isabella Nitschke
Vi önskar alla våra deltagare ett gott nytt år och god fortsättning. Vi hoppas att ni haft fina helgdagar oavsett om ni firar jul/nyår eller inte...

UPPDATERING återinförda Covid-restriktioner

| Isabella Nitschke
VIKTIG INFORMATION gällande Covid-19 restriktioner i shalan. Från och med den 23/12 och 12/1 gäller återinförda Covid-restriktioner i samhället vi...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2021

| Isabella Nitschke
Höstterminen börjar lida mot sitt slut och vi på Ashtanga Yoga Malmö vill passa på att tacka för ytterligare ett år där ert deltagande och engage...

ÖPPETTIDER JUL & NYÅRSHELGERNA samt smygtitt på VÅRSCHEMAT

| Isabella Nitschke
Under jul och nyårshelgerna (24/12-5/1) har vi särskilda öppettider. Läs nedan för detaljerad information. Vårens schema startar den 6/1-22. Du hit...

Tillfälliga schema-ändringar nov/dec 2021

| Isabella Nitschke
Höstschemat gäller fram till den 23/12 och därefter har vi stängt 24-26/12. Vi avslutar vår online undervisning från och med den 4/11 och enbart de...

NYHETSBREV nov/dec 2021

| Isabella Nitschke
Äntligen har vi återgått till ett liv utan restriktioner och vi kan se fram emot att få träffas oftare igen både på och utanför yogamattan. Några...

Tillfälliga schema-ändringar sept/oct 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema gäller från den 1 september och fram till jul. Under terminen kan det dock förekomma tillfälliga ändringar vad gäller vikarie, klass...

NYHETSBREV AUGUSTI/HÖST 2021

| Isabella Nitschke
Hoppas att ni haft en härlig sommar och kunnat njuta av det (fram till nu...) fina vädret samt ladda batterierna. De något lättade covid-restrikt...

Smygtitt på höstens schema 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema drar igång den 1:e september men du kan redan nu ta en titt på alla klass och kurstider. Lagom till terminsstart kommer översiktssch...

RIBBAN YOGAFESTIVAL 28-29 augusti 2021

| Isabella Nitschke
Helgen den 28-29 augusti deltar Ashtanga Yoga Malmö i det årliga evenemanget Ribban Yogafestival vid T-bryggan på Ribersborgsstranden i Malmö. Vid ...

LÄTTADE COVID-RESTRIKTIONER från den 15/7-2021

| Isabella Nitschke
Från och med torsdagen den 15 juli får vi äntligen vara fler i shalan igen. Folkhälsomyndigheten lyfter då regeln om en person per 10m2 och vi måst...

NYHETSBREV SOMMAR 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Goda nyheter – vi kommer ha öppet hela sommaren för er som hemestrar i stan, i sommarstugan eller är på besök i de södra delarna av...

SOMMARSCHEMA & tillfälliga ändringar jun/jul/aug

| Isabella Nitschke
Under sommarmånaderna juni, juli,augusti råder ett särskilt sommarschema (se nedan). Morgonklasserna fortsätter som vanligt hela sommaren (med unda...

NYHETSBREV APRIL/MAJ 2021

| Isabella Nitschke
Det var ett tag sedan vi skickade ut något nyhetsbrev. Vi har alltjämt öppet yogashalan, men de skärpta Corona-restriktionerna som infördes den 10/...

VIKTIG UPPDATERING! NYA REGLER I SHALAN FRÅN 10 JANUARI 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Den nya tillfälliga ”pandemilagen” som regeringen antog idag den 8 januari sätter begränsningar på max antal personer som tillåts v...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2020/21

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,2020  visade sig tyvärr inte från sin bästa sida och gav oss mest tuffa tider med många utmaningar. För att upprätthålla någon form...

TRÄNA MED OSS PÅ DISTANS – online medlemskap

| Isabella Nitschke
Till följd av rådande Covid19 restriktioner fortsätter vi med undervisning både i shalan och online så länge det behövs. Alla klasser – Mysore och ...

UPPDATERAT: COVID-19 RIKTLINJER vid yogaskolan

| Isabella Nitschke
Kära yogis,Er hälsa och säkerhet är av yttersta vikt för oss. För att stoppa/begränsa spridningen av Covid-19 och annan säsongsinfluensa följer vi ...

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson