News Archive / Arkiv

Tillfälliga schema-ändringar nov/dec 2021

| Isabella Nitschke

Höstschemat gäller fram till den 23/12 och därefter har vi stängt 24-26/12. Vi avslutar vår online undervisning från och med den 4/11 och enbart den månatliga filosofikursen kommer fortsätta online. Mellan jul och nyår samt första veckan i januari kommer vi ha anpassade öppettider. Alla tillfälliga schemaändringar för nov/dec hittar du här nedan:

NOVEMBER

TORSDAG 4 NOVEMBER är det nymåne - vi tar en paus i undervisningen. Mysoreklassen ställs in. Nybörjarklassen kl17.15 leds av Isabella som vikarierar för Helena.

FREDAG 5 NOVEMBER Sofia vikarierar på Mysore kl 6: 15-8:45.

SÖNDAG 7 NOVEMBER Miho vikarierar på guidad klass av första serien kl 9.00. Ingen Mysoreklass denna dag. Efter lektionen leder Miho en guidad meditation följt av ett kortare tea & talk.

FREDAG 12 NOVEMBER är det guidad klass av första serien kl. 6:30. Ingen Mysoreklass denna dag

FREDAG 19 NOVEMBER är det fullmåne - vi tar en paus i undervisningen. Mysoreklassen ställs in.

 

DECEMBER

FREDAG 3 DECEMBER Sofia vikarierar på Mysore kl 6: 15-8:45.

SÖNDAG 5 DECEMBER är det guidad klass av första serien kl. 9.00. Ingen Mysoreklass denna dag. Efter lektionen samlas vi för vår årliga veganska julbrunch/knytkalas för att avsluta höstterminen tillsammans (se även eventbeskrivningen).

FREDAG 12 DECEMBER går kvällen i givandets tecken. Vi gör traditionsenligt 108 solhälsningar till förmån för V-Care. Eventet börjar kl 17.30 (läs mer här)

FREDAGEN 17 DECEMBER är det guidad klass av första serien kl. 6:30. Ingen Mysoreklass denna dag

SÖNDAG 19 DECEMBER är det fullmåne - vi tar en paus i undervisningen. Mysoreklassen ställs in.

JULHELGEN 24 - 26 DECEMBER har vi stängt

MÅNDAG 27 DECEMBER - TORSDAG 30 DECEMBER besöker Matt Ryan vår shala. Morgon mysore öppna klasser 07.30-10, därefter Zenmeditation samt workshops med särskilt tema. Se separat schema i workshopbeskrivningen.

FREDAGEN 31 DECEMBER - årets sista klass - guidad klass av första serien kl 9.00

NYHETSBREV nov/dec 2021

| Isabella Nitschke

Äntligen har vi återgått till ett liv utan restriktioner och vi kan se fram emot att få träffas oftare igen både på och utanför yogamattan. Några kvarvarande begränsningar till trots så startade höstterminen väldigt positivt med lyckad gästworkshop av Tim Feldmann i augusti, yogafestival på Ribban, fullbokade grundkurser och nu senast ett helgretreat vid Snapparps gård på Österlen. Missade ni några av våra tidigare evenemang så oroa er inte - mer gott kommer under senhöst och vinter. Fortsätt läsa nedan om de workshops och sociala evenemang vi har planerat för er framöver.

HÖSTENS SCHEMA (här) gäller fram till den 23/12. Vi avslutar dock vår online undervisning från och med den 4/11 och enbart den månatliga filosofikursen kommer fortsätta online. Mellan jul och nyår samt första veckan i januari kommer vi ha anpassade öppettider (mer info närmare i tid). I mellandagarna får vi dessutom besök av Matt Ryan från Manchester som håller en 4-dagars gästworkshop.

MELLANDAGSYOGA med MATT RYAN 27-30/12 .
Vi är mycket glada att välkomna Matt Ryan från Manchester till vår shala för att ta del av hans långa erfarenhet inom Ashtanga yoga och Zen meditation. Matts gästworkshop innefattar både morgon mysoreklasser, Zen meditation före lunch samt kvällsworkshops med särskilt tema. Missa inte chansen att få lära av en både rolig, jordnära och mycket kompetent lärare som Matt i de fyra dagar han gästar Malmö. Workshopen ges på engelska - läs mer genom att följa länken.

FLER EVENEMANG i nov/dec:

EXTRA GRUNDKURS (5-veckors intensiv) startar måndagen den 8/11. Deltagarna får som vanligt komma till en mysoreklass per vecka utöver kurstillfället. Tipsa gärna alla nyfikna om denna kurs så vi får fler som kan ta del av yogans alla fördelar. Klicka på länken för mer info och anmälan.

YIN YOGA & MEDITATIONs kurs med Miho fortsätter/börjar på nytt tisdagen den 9/11. Observera att klassen/kursen ges enbart på svenska. Existerande medlemmar kan använda sina medlems/klippkort för att gå kursen men förhandsregistrering via Medborgarskolan krävs för alla (görs här).

FRIDAY FUN återkommer den 12/11 med temat bakåtböjningar. Där får du chans att under mer lekfulla former fördjupa dina kunskaper om hur kroppen fungerar och hur man utövar bakåtböjningar på ett säkert och hållbart sätt. Isabella undervisar på ett utmanande men kul sätt som passar alla nivåer av yogautövare utom helt nybörjare. Klicka här för mer info.

JULFEST/BRUNCH får vi äntligen arrangera igen nu när restriktionerna för sociala sammankomster är borta! Söndagen den 5/12 efter guidad klass av första serien bjuder vi in till vår årliga julbrunch (i form av knytkalas). Alla våra deltagare med familj och vänner är välkomna. Om man inte kan komma till klassen är man såklart välkommen att delta enbart på festen. Tag med ett vegetariskt/veganskt bidrag till buffén. Anmäl er gärna i förväg (läs mer i evenemanget)

108 SOLHÄLSNINGAR till förmån för organisationen V-Care i Mysore, Indien. Fredagen den 10/12 håller vi traditionsenligt denna klass i givandets tecken. Vi gör 108 solhälsningar och samlar in pengar till V-Care som arbetar för barns rättigheter i de mest utsatta grupperna i utkanten av det indiska samhället. Klassen är donationsbaserad, dvs du ger ett bidrag kontant eller via swish 123 576 46 91 . Bidrag är också välkomna även om man inte deltar i klassen. Mer info och anmälan här.

Det var allt för nu. Nästa nyhetsbrev skickas ut i mitten av december med info om jul/nyårschema samt en försmak av vad vi planerar till våren. Håll dig gärna uppdaterad under tiden genom att följa oss på sociala medier (länkar nedan). Är du inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi dig att ansöka till den för att få tillgång till dagliga uppdateringar.

Hjärtligt välkomna in i värmen på Värnhem. Vi ses på yogamattan
Isabella & crew

Tillfälliga schema-ändringar sept/oct 2021

| Isabella Nitschke

Höstens schema gäller från den 1 september och fram till jul. Under terminen kan det dock förekomma tillfälliga ändringar vad gäller vikarie, klasstider eller uppehåll i undervisningen. Du hittar alla planerade ändringar för september och oktober nedan:

SEPTEMBER

SÖNDAG 5 SEPTEMBER är det guidad klass av första serien kl. 9.00. Ingen Mysoreklass denna dag. Efter lektionen samlas vi för tea & talk för att starta höstterminen.

TISDAG 7 SEPTEMBER är det nymåne - vi tar en paus i undervisningen. Mysoreklassen ställs in. Yin Yoga äger rum enligt schema på kvällen.

ONSDAG 15 SEPTEMBER är det ingen self-practice efter Mysoreklassen. Tacksam om alla är klara och ute kl 8:45.

FREDAG 17 SEPTEMBER är det guidad klass av första serien kl. 6:30. Ingen Mysoreklass denna dag

TISDAG 21 SEPTEMBER är det fullmåne - vi tar en paus i undervisningen. Mysoreklassen ställs in. Yin Yoga äger rum enligt schema på kvällen.

 

OKTOBER

FREDAG 1 OCTOBER Sofia vikarierar på Mysore kl. 6: 15-8: 45. Ingen online yoga via Zoom denna dag

SÖNDAG 3 OKTOBER Miho vikarierar på guidad klass av första serien kl 9.00. Ingen Mysoreklass denna dag. Efter lektionen leder Miho en guidad meditation följt av ett kortare tea & talk.

TISDAG 5 OKTOBER Helena vikarierar på morgonmysore 06-08:45. Ingen online yoga via Zoom denna dag.

ONSDAG 6 OKTOBER är det nymåne - vi tar en paus i undervisningen. Mysoreklassen ställs in.

FREDAGEN 15 OKTOBER är det guidad klass av första serien kl. 6:30. Ingen Mysoreklass denna dag

ONSDAG 20 OKTOBER är det fullmåne - vi tar en paus i undervisningen. Mysoreklassen ställs in.

SÖNDAG 31 OKTOBER Sofia vikarierar på Mysore kl. 9-11.15

NYHETSBREV AUGUSTI/HÖST 2021

| Isabella Nitschke

Hoppas att ni haft en härlig sommar och kunnat njuta av det (fram till nu...) fina vädret samt ladda batterierna. De något lättade covid-restriktionerna har gjort tillvaron smidigare på många vis, så även för oss i shalan när vi nu får vara fler på plats samtidigt. Vi fortsätter dock att hålla hygienen samt lagom avstånd mellan yogamattorna. Är du osäker om vilka regler som gäller i shalan kan du läsa här . Vår plan är att i höst kunna återgå till normal verksamhet om inget oförutsett händer, men vi följer såklart regelmässigt FHMs och regeringens uppdateringar.

Under sommaren har vi passat på att förnya oss lite och har skapat en ny hemsida som är både snabbare, mer användarvänlig och med fräschare utseende. Vi hoppas såklart ni gillar den och tar gärna emot synpunkter.

Ta en smygtitt på HÖST SCHEMAT här, det kommer läggas ut på schemasidan tillsammans med alla tillfälliga ändringar för hösten när höstterminen startar den 1/9. Alla höstens kurser och workshops ligger redan uppe på hemsidan under kurser. Jag vill särskilt gärna puffa för en ny kurs i YOGAFILOSOFI som jag kommer leda på söndagar i höst (en söndag/månad). Yoga är ju som ni vet inte bara rörelser på mattan utan så mycket mer. Kursen börjar den 12/9 och man kan välja att delta på plats eller via zoom. Vi går igenom grunderna i Patanjali Yoga Sutra, en av yogans viktiga texter, och hur man kan förstå filosofin i sitt dagliga liv. Du som redan har periodkort hos oss får 20% rabatt på priset. Läs mer om kursen här

En annan nyhet i höst är att vi erbjuds delta i CHANTING-klasser med Lakshmish från Sharath Yoga Centre i Mysore. Yogashala Stockholm har sedan ett år haft regelbunden chanting med Lakshmish via Zoom varje onsdag morgon före mysoreklassen. Vi har nu chansen att delta kl. 05.45-06.15 med start 15/9. Planen är att delta tillsammans från shalan alternativt att man kan delta hemifrån om man vill. Klassen är donationsbaserad 75-100kr/gång som man swishar till Lisa på Yogashala Stockholm. Kontakta oss om du är intresserad att vara med.

NYA GRUNDKURSER startar måndagen den 6/9 samt torsdagen 23/9 och pågår i 8 veckor. Deltagarna får som vanligt komma till en mysoreklass per vecka utöver kurstillfället. Tipsa gärna alla nyfikna om denna kurs så vi får fler som kan ta del av yogans alla fördelar. Mer info om kursen 6/9 här respektive 23/9 här

YIN YOGA & MEDITATIONs kurs med Miho startar den 7/9. Alla som har kort hos oss kan delta med dessa men måste registrera sig så att vi kan hålla kolla på antalet deltagare. Vill man enbart gå kursen separat är det såklart också möjligt! Läs mer här

FRIDAY FUN återkommer vid fyra tillfällen under hösten. Där får du chans att under mer lekfulla former fördjupa dina kunskaper om hur kroppen fungerar och hur man utövar olika typer av asana på ett säkert och långsiktigt sätt. Alla klasserna hittar du på vår kurssida.

HÖSTENS YOGARETREAT går till Snapparps gård på Österlen. Den 1-3 oktober leder Isabella en yogahelg för en mindre grupp deltagare. Gården är lugnt belägen och ger utmärkt chans att hämta extra kraft inför kommande vintermånader. Antalet platser är begränsat. Läs mer här

Innan hösten tar vid hinner vi med flera roliga event under augusti månad:

RIBBAN YOGA FESTIVAL 28-29/8 - sista helgen i månaden är vi med på Ribban yogafestival där vi fått chans att leda en introduktionsklass för nybörjare söndagen den 29/8. Kom gärna på festivalen - under de två dagar den pågår kan man prova på massor av olika yogaklasser och stilar från många av Malmös yogastudios. Biljetter måste köpas i förväg. Använd koden AYM100 (giltig tom 22/8) så får du 100kr rabatt.

GÄSTLÄRARE Tim Feldmann kommer till shalan den 20-22/8 för att undervisa en helgworkshop. Hans besök är verkligen en unik möjlighet att ta del av en mycket erfaren lärares kunskaper i ashtanga yoga. Workshopen är fullbokad men det finns enstaka platser kvar på mysoreklasserna. Mer info här

Innan jag avslutar nyhetsbrevet vill jag passa på att introducera några nya ansikten/förändringar på lärarfronten. Miho, som ni känner sedan tidigare, fortsätter hoppa in vid behov men kommer även att undervisa två av höstens ledda klasser på söndagar (3/10, 7/11). Efter klassen ger hon en guidad meditation efterföljt av en kortare te-stund. Helena Frentzell och Sofia Soori kommer båda vikariera ibland samt assistera mig på mysoren regelbundet under hösten. Sofia leder även en av våra Friday fun klasser i oktober. Gunilla finns fortsatt till hands för observation och assistans på onsdagar. Du kan läsa om alla oss lärare på lärarsidan.

Det var allt för nu. Nästa nyhetsbrev skickas ut i mitten av höstterminen med info om flera roliga event planerade inför vinter/tidig vår. Håll dig gärna uppdaterad under tiden genom att följa oss på sociala medier (länkar i menyn). Är du inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi dig att ansöka till den för att få tillgång till dagliga uppdateringar.

Välkomna tillbaka efter sommarsemester, covid-uppehåll eller annat som orsakat bortavaro. Vi ser fram emot att se både gamla och nya ansikten i shalan igen!

Isabella & crew
 

Smygtitt på höstens schema 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema drar igång den 1:e september men du kan redan nu ta en titt på alla klass och kurstider. Lagom till terminsstart kommer översiktssch...

RIBBAN YOGAFESTIVAL 28-29 augusti 2021

| Isabella Nitschke
Helgen den 28-29 augusti deltar Ashtanga Yoga Malmö i det årliga evenemanget Ribban Yogafestival vid T-bryggan på Ribersborgsstranden i Malmö. Vid ...

LÄTTADE COVID-RESTRIKTIONER från den 15/7-2021

| Isabella Nitschke
Från och med torsdagen den 15 juli får vi äntligen vara fler i shalan igen. Folkhälsomyndigheten lyfter då regeln om en person per 10m2 och vi måst...

NYHETSBREV SOMMAR 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Goda nyheter – vi kommer ha öppet hela sommaren för er som hemestrar i stan, i sommarstugan eller är på besök i de södra delarna av...

SOMMARSCHEMA & tillfälliga ändringar jun/jul/aug

| Isabella Nitschke
Under sommarmånaderna juni, juli,augusti råder ett särskilt sommarschema (se nedan). Morgonklasserna fortsätter som vanligt hela sommaren (med unda...

NYHETSBREV APRIL/MAJ 2021

| Isabella Nitschke
Det var ett tag sedan vi skickade ut något nyhetsbrev. Vi har alltjämt öppet yogashalan, men de skärpta Corona-restriktionerna som infördes den 10/...

VIKTIG UPPDATERING! NYA REGLER I SHALAN FRÅN 10 JANUARI 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Den nya tillfälliga ”pandemilagen” som regeringen antog idag den 8 januari sätter begränsningar på max antal personer som tillåts v...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2020/21

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,2020  visade sig tyvärr inte från sin bästa sida och gav oss mest tuffa tider med många utmaningar. För att upprätthålla någon form...

TRÄNA MED OSS PÅ DISTANS – online medlemskap

| Isabella Nitschke
Till följd av rådande Covid19 restriktioner fortsätter vi med undervisning både i shalan och online så länge det behövs. Alla klasser – Mysore och ...

UPPDATERAT: COVID-19 RIKTLINJER vid yogaskolan

| Isabella Nitschke
Kära yogis,Er hälsa och säkerhet är av yttersta vikt för oss. För att stoppa/begränsa spridningen av Covid-19 och annan säsongsinfluensa följer vi ...

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson, Alessia Campostrini