News Archive / Arkiv

SOMMARENS ÖPPETTIDER

| Isabella Nitschke

Vårt reguljära schema fortsätter till den 14:e juli med dagliga morgon mysoreklasser, varefter vi tar industrisemester i två veckor innan vi åter öppnar den 2:e augusti. Kvällsklasserna och alla kurser fasas ut under juni för att sedan återupptas i september. Du hittar alltid det aktuella schemat på schemasidan. På samma sida hittar du också alla temporära ändringar såsom vid full/nymåne, helgdagar och om det är vikarie - scrolla längst ned under schemat för att se dessa.

Sommaren 2023 erbjuder vi inga sommarkort då vi stänger en kort period i juli och eftersom sommarens full/nymånar samt helgdagar skapar avbrott i schemat som inte gynnar ett sommarkort. Vi kommer istället att ge 10% rabatt till alla som köper nya kort under september månad (kan ej kombineras med andra rabatter). Alla nya deltagare på våra kurser med start i september får också 15% rabatt. Vi har dessutom bestämt att inte höja våra kortpriser i år trots ökad inflation och ökade kostnader för el och hyra. 

Höstens schema läggs upp i slutet på juli men redan nu kan du se alla höstens kurser och evenemang här. Tänk på att flera kurser erbjuder ett reducerat ”early bird” pris om du anmäler dig före ett visst datum, så läs kursbeskrivningen för att inte missa viktiga deadlines.

Välkommen till oss på Värnhem!

 

NYHETSBREV SOMMAR 2023

| Isabella Nitschke

Det var ett tag sedan vi skickade något nyhetsbrev men nu är det äntligen här! Vi har en händelserik och rolig vårtermin bakom oss med fullt hus om morgnarna och många nya deltagare på våra kvällskurser. En av vårens höjdpunkter var när vi i april hade besök av Lakshmish Bhat - Sanskrit, chanting och yogafilosofi-lärare vid Sharath Yoga Centre i Mysore, Indien. Vi lärde oss mycket när Laksmish generöst delade med sig av både sina yogakunskaper och sin livserfarenhet. Han höll också en puja (särskild ceremoni) i shalan för att främja god energi och ta bort alla "hinder" på vägen. Det var ett mycket speciellt besök och ni kan se bilder därifrån på vårt Instagramkonto.

Nu närmar sig sommaren med stora steg och vi har en härlig tid med ljus och värme framför oss. Vi får många frågor om sommarens aktiviteter och fortsätter du läsa får du all information om schema och evenemang de kommande månaderna. Vi har flera spännande event och projekt planerade. I år fyller Ashtanga Yoga Malmö dessutom 10 år och detta vill vi såklart fira med alla våra deltagare. Mer om firandet och mycket annat i detta nyhetsbrev:

SOMMARSCHEMA
Den reguljära undervisningen fortsätter fram till den 14:e juli varefter vi tar "industrisemester" i två veckor. Alla vars periodkort löper över de två veckor vi har stängt får sina kort förlängda med motsvarande tid. Vi öppnar igen den 2:e augusti och smygstartar då höstterminens schema med alla morgonklasser. Våra kvällskurser/klasser återupptas sedan i september. Tänk på att du alltid kan se det aktuella schemat schemamsidan. Där hittar du även alla tillfälliga schemaändringar såsom helgdagar, ny/fullmåne eller om det är vikarie (scrolla längst ned under schemat).

LEDD PRIMARY & PICKNICK
Terminens sista guidade klass av första serien äger rum söndagen den 11:e juni kl 9.00 och därefter samlas vi till tea&talk med picknick i Rörsjöparken kl 11 (strax runt hörnan) om vädret tillåter. Annars fikar vi som vanligt inomhus. Ta gärna med familj och vänner samt egen fika till picknicken.

SOMMARENS YOGA-RETREAT
Den 9-14:e juli återvänder vi till Kadermo retreat center i finska skärgården. Isabella leder en veckas yoga-retreat med daglig morgon-mysore och kvällsworkshops där du får chansen att förkovra dig i din praktik samtidigt som du kan njuta av lugnet i naturen på ön Kadermo. Du bor i något av trähusen på ön, äter vegetarisk kost lagad av vår kock Anu som varje år reser till Kadermo från Mysore i Indien, badar finsk bastu och simmar i Östersjön i ljuset av de långa nordiska nätterna. Centret är ekologiskt och byggt av ägaren Stefan Engström som också undervisar yoga och håller retreats hela sommaren. Kadermo är en magisk plats som bör upplevas minst en gång i livet. Läs mer om retreatet och hur du bokar här . Du kan också se bilder från tidigare år i våra sociala medier.

SHARATH JOIS TILL KÖPENHAMN & STOCKHOLM
Efter fyra års paus får vi äntligen välkomna vår lärare Sharath Jois från Mysore, Indien, i Skandinavien igen. Under sin fem veckor långa Europa tour kommer Sharath besöka både Köpenhamn och Stockholm. Det är en unik chans att få träffa honom och ta del av hans undervisning om man inte har möjlighet att resa till Mysore. I Köpenhamn undervisar Sharath mellan den 11-15:e augusti - du kan läsa mer om veckan här. Han reser därefter vidare till Stockholm den 18-23:e augusti - mer om den veckan här. I respektive stad håller Sharath ledda klasser av både första och andra serien samt föreläsning, sk "conference", en av dagarna. Missa inte chansen att få en liten del av Mysore, Indien och Sharath här på hemmaplan i sommar.

RIBBAN YOGAFESTIVAL
Den 26-27:e augusti medverkar Ashtanga Yoga Malmö för tredje året i rad vid Ribban Yogafestival, på Ribersborgsstranden i Malmö. I skrivande stund är schemat inte lagt men spara gärna datumet och besök eventet här på vår hemsida för uppdateringar. Vi söker även volontärer som kan hjälpa till några timmar på festivalen dessa dagar (alla deltagande yogaskolor bidrar med folk som hjälper till). Som volontär får du delta i festivalens klassutbud gratis. Hör av dig om du är intresserad.

10-ÅRS JUBILEUM & ÖPPET HUS
I september 2023 fyller Ashtanga Yoga Malmö 10-år och detta vill vi fira med er! Söndagen den 10:e september håller vi tillsammans med vår partner Medborgarskolan öppet hus i shalan på Värnhem. Efter morgonens reguljära mysoreklass öppnar vi dörrarna för allmänheten och bjuder på fika, minglar, anordnar prova-på klasser och har frågestund. Alla våra existerande medlemmar är inbjudna att ta med sig vänner och familj. Under öppet hus samt hela september kommer vi ha särskilda erbjudanden med rabatt på kurser och träningskort- så håll utkik efter det. Läs mer om dagen och olika hållpunkter här. Inför högtidstillfället planerar vi också att trycka nya t-shirts med shalans logga (denna gång i svart med loggan i guldfärg för extra retrostuk). För att kunna göra detta behöver vi veta hur många som faktiskt vill ha en t-shirt och vilken storlek. Vi är därför tacksamma om ni mailar oss ert intresse (och stl) före den 30/6-2023.  

EXTRA! - NYA KURSER & WORKSHOPS
Efter sommaren startar sedvanligt nya grund och fortsättningskurser i ashtanga, yin och stresshanteringsyoga, men vi vill flagga lite extra för dessa särskilda event:

- KURS I YOGAFILOSOFI med Martin Gansten, "Yoga som koncept och praktik - en historisk sammanfattning", 4ggr under hösten live och via Zoom. Boka före den 30/6 och få "early-bird rabatt". Läs mer här

- FÖRDJUPNINGSKURS med Isabella, "Asanaförståelse och justeringsteknik", del 2. Öppen för deltagare som gått del 1 eller motsvarande kurs hos oss sedan 2015. Boka före den 30/6 och få "early-bird rabatt". Läs mer här

- RESTORATIVE YOGA med Miho fyra fredagar under hösten. Här får du möjlighet till riktig nedvarvning efter tuffa arbetsveckor och chans till återhämtning. Boka alla fyra klasser och få mängdrabatt!. Läs mer här

Alla våra kurser, workshops och andra evenemang hittar du på vår evenemangssida. Sidan uppdateras regelbundet med nya tillägg så besök den gärna regelbundet och håll även utkik på våra konton i sociala medier (länkar i menyn uppe till höger). Är man inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Nästa nyhetsbrev utkommer i augusti, tills dess önskar vi alla en glad sommar, full av sol värme och yoga.

Vi ses på yogamattan,
Isabella & crew

P.S Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden.

ÖPPETTIDER I PÅSK

| Isabella Nitschke

Under påskhelgen har vi särskilda öppettider:

TORSDAG 6 APRIL är det fullmåne och morgonmysore är inställt

FREDAG 7 APRIL LÅNGFREDAG mysoreklass kl 9-11.15

SÖNDAG 9 APRIL PÅSKDAGEN mysoreklass kl 9-11.15

MÅNDAG 10 APRIL ANNANDAG PÅSK mysoreklass kl 9-11.15

Vi ber er också uppmärksamma att alla kvällsklasser/kurser pausar v 14. Nya klasser/kurser startar efter påsk. Konsultera vår kurs/evenemangssida för mer information.

NYHETSBREV VÅR 2023

| Isabella Nitschke

Kära yogavänner,

Nu har snart halva vårterminen gått och vi närmar oss påsk. Morgnarna blir allt ljusare men det varmare vädret låter tyvärr vänta på sig. I shalan är det dock varmt och gott tack vare att ni är så många som fyller rummet både morgon och kväll, vilket vi glada för. Det är få förunnat att kunna starta morgonen (eller avsluta dagen) med så fint sällskap – det ger en riktig energiboost varje dag. Första halvan av terminen har vi redan haft flera intressanta besök i Malmö - i januari föreläste Martin Gansten om Sanskrit och yoga, i början av mars ledde Lisa Lalér en primary series klass och Jens Bache höll en presentation om yogans ursprung. Vi hoppas att ni gillade dessa evenemang för vi har fler planerade under året. Fortsätt läsa detta nyhetsbrev så får du information om allt som händer i shalan framöver.

VÅRSCHEMA – det reguljära schemat rullar på enligt plan fram till midsommar. Kom ihåg att en gång i månaden har vi guidad klass av första serien följt av tea&talk då vi samlas och diskuterar ett yogarelaterat ämne. Nästa tillfälle är söndagen den 2 april kl 9.00 (mysoreklassen utgår då). Man kan delta även om man inte gjort klart hela första serien och det går bra att enbart delta på den fysiska klassen alternativt föreläsningen.

Under påskhelgen har vi särskilda öppettider för morgonklasserna och vecka 14 är kvällsklasserna pausade. För att se när vi har PÅSKÖPPET samt få en överblick av kommande (tillfälliga) schemaändringar besök schemasidan (scrolla ned längst ned på sidan). Vi vill också påminna om att vi sedan ett halvår åter erbjuder klasser i Lund. Det är Miho och Helena som står för undervisningen där. Länk till vår filial Ashtanga Yoga Lund hittar du här

BESÖK FRÅN INDIEN – direkt efter påsk får vi fint besök direkt från Mysore, Indien. Mellan den 13-15 april gästas shalan av Lakshmish Bhat, vår yogafilosofi, chanting och Sanskritlärare vid Sharath Yogacenter. Laksmish undervisar en workshop bestående av tre kvälls/eftermiddagsklasser med filosofi, chanting och frågestund. I workshopen (som hålls på engelska) ingår även en traditionell traditionell indisk ceremoni (puja), något som är en mycket speciell upplevelse att delta i. Vi är väldigt glada att i samarbete med Yogashala Stockholm, Astanga Yoga Köpenhamn och Nico Cooper / Tullia Jack Ashtanga Yoga kunna erbjuda våra yogautövare denna unika möjlighet att möta en genuin indisk forskare som undervisar direkt från källan till indisk yogafilosofi. Missa inte denna chansen – läs mer om workshopen och hur du anmäler dig här

KOMMANDE KVÄLLSKLASSER & KURSER – start veckan efter påsk:

GRUNDKURS ASHTANGA måndagar med Isabella start 17/4
 
FORTSÄTTNING ASHTANGA onsdagar (halv ledd halv mysore) med Helena start 12/4 samt lördagar start 13/5
 
YIN YOGA tisdagar med Miho med start 11/4
 
YOGA FÖR STRESSREDUKTION torsdagar med Isabella start 20/4

FRIDAY FUN den 21/4 med Miho. Tema: restorative yoga för återhämtning när vårtröttheten faller på.

Du hittar alla planerade kurser och event på evenemangssidan och glöm inte att föranmäla dig i god tid så att du får plats. Vi uppskattar också när du delar med vänner och bekanta som kan tänkas vara intresserade att lära sig mer om yoga.

VI FYLLER 10 ÅR - i september 2023 har vi 10-årsjubileum. Detta vill vi fira med er men vi har inte riktigt bestämt hur ännu. Inför högtidstillfället planerar vi att trycka nya t-shirts med shalans logga (denna gång i svart eller brun med loggan i guldfärg för extra retrostuk). För att kunna göra detta behöver vi veta hur många som faktiskt vill ha en t-shirt och vilken storlek. Vi är därför tacksamma om ni mailar oss er intresseanmälan före den 15/6-2023.  

SOMMARENS YOGARETREAT 9-14juli – äger sedvanligt rum på Kadermo retreat center i finska skärgården. Isabella leder en veckas yogaretreat med daglig morgon och kvällsundervisning där du får chansen att förkovra dig i din praktik samtidigt som du kan njuta av lugnet i naturen på ön Kadermo. Du bor i något av husen på ön, äter vegetarisk kost lagad av vår kock Anu som varje år reser till Kadermo från Mysore i Indien, badar finsk bastu och simmar i Östersjön i ljuset av de långa nordiska nätterna. Centret är ekologiskt och byggt av ägaren Stefan Engström som också undervisar yoga och håller retreats hela sommaren. Läs mer om retreatet och hur du bokar här .

Det var allt för nu. En sista nyhet innan vi avslutar - i augusti kommer vår lärare Sharath R. Jois till Europa för att hålla workshops i flera europeiska huvudstäder, däribland Köpenhamn och Stockholm. Det är en fantastisk möjlighet att få möta och träna för honom om du inte kunnat resa till Mysore. Du kan läsa mer om hans besök här och vi skriver också mer om det i nästa nyhetsbrev som kommer i slutet på maj.

Håll gärna utkik mellan nyhetsbreven genom att följa oss på sociala medier (länkar i menyn ovan). Är man inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden.

Vi ses på yogamattan
Isabella & crew

P.S Glöm inte att du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos oss och vi är även godkända för Fysisk aktivitet på recept.
 

NYHETSBREV JANUARI 2023 - NYSTART

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner, Hoppas ni fått en fin start på det nya året och är taggade inför många nya yogaupplevelser under våren. Några av oss är just ti...

NYHETSBREV slutspurt 2022

| Isabella Nitschke
Då närmar vi oss slutet på höstterminen och december månad har gjort entré med alla fina ljus som lyser upp i mörkret. Det är en stämningsfull ti...

ÖPPETTIDER JUL & NYÅR

| Isabella Nitschke
Mellan den 24:e december till den 7:e januari har vi särskilda öppettider på yogaskolan. Se schemat nedan för när du kan komma och träna. Notera at...

Yogaresa till Teneriffa 9-16 januari 2023

| Isabella Nitschke
  Vinterns yogaresa går till Teneriffa, Purple Valley Yoga Centre. Isabella och Matt Ryan (som varit och gästspelat i Malmö två gånger senaste å...

NYHETSBREV nov/dec 2022

| Isabella Nitschke
Nu börjar löven falla från träden och hösten verkar ha gjort sitt intåg på riktigt. Snart är det dags att ställa om klockan och det blir lite mör...

NYHETSBREV HÖST 2022

| Isabella Nitschke
Höstens verksamhet dragit igång på riktigt med nya kvällskurser och workshops. Morgonklasserna är fulla och det är en härlig energi i shalan. Som...

NYHET! Klasser i Lund

| Isabella Nitschke
Från och med den 1 september återupptar vi undervisningen i Lund efter en paus på nästan tre år. Denna gång sker det i ny tappning med en särskild ...

NYHETSBREV AUGUSTI (sensommar) 2022

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Välkomna tillbaka efter semestrar och skollov. Hoppas att ni haft och fortsatt har en fin sommar. Shalan är öppen igen efter ett ko...

NYHETSBREV SOMMAR 2022

| Isabella Nitschke
Sommaren med skollov och semestrar står inför dörren och vi håller alla tummarna för sol och värme såklart. Ashtanga Yoga Malmö kommer hålla öppe...

SOMMARÖPPET samt smygtitt på höstens schema

| Isabella Nitschke
Vårterminens schema löper fram till den 15/7 men alla våra kvällsklasser/kurser fasas ut under juni månad för att sedan starta på nytt i höst. En ö...

NYHETSBREV PÅSK 2022

| Isabella Nitschke
Våren är [nästan] här och påsken med lite ledighet står inför dörren. Vi kan med glädje meddela att vi i påsk åter gästas av Matt Ryan som är på be...

PÅSKÖPPET 2022

| Isabella Nitschke
Under påskhelgen har vi öppet följande tider. Skärtorsdag och långfredag gästas vi av Matt Ryan som undervisar Mysoreklasserna. Månads och klippkor...

NYHETSBREV VÅR 2022

| Isabella Nitschke
Äntligen går vi mot ljusare tider, Covidrestriktionerna har lyfts och dagarna blir längre. Januari gav en tuff start på året när Omikron svepte s...

SHALAN STÄNGD den 18-23/1 -22

| Isabella Nitschke
VIKTIGT MEDDELANDE! På grund av de för närvarande mycket höga infektionstalen och den snabba spridningen av Covid-19 i Malmö har vi beslutat att...

NYHETSBREV JANUARI 2022

| Isabella Nitschke
Vi önskar alla våra deltagare ett gott nytt år och god fortsättning. Vi hoppas att ni haft fina helgdagar oavsett om ni firar jul/nyår eller inte...

UPPDATERING återinförda Covid-restriktioner

| Isabella Nitschke
VIKTIG INFORMATION gällande Covid-19 restriktioner i shalan. Från och med den 23/12 och 12/1 gäller återinförda Covid-restriktioner i samhället vi...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2021

| Isabella Nitschke
Höstterminen börjar lida mot sitt slut och vi på Ashtanga Yoga Malmö vill passa på att tacka för ytterligare ett år där ert deltagande och engage...

ÖPPETTIDER JUL & NYÅRSHELGERNA samt smygtitt på VÅRSCHEMAT

| Isabella Nitschke
Under jul och nyårshelgerna (24/12-5/1) har vi särskilda öppettider. Läs nedan för detaljerad information. Vårens schema startar den 6/1-22. Du hit...

Tillfälliga schema-ändringar nov/dec 2021

| Isabella Nitschke
Höstschemat gäller fram till den 23/12 och därefter har vi stängt 24-26/12. Vi avslutar vår online undervisning från och med den 4/11 och enbart de...

NYHETSBREV nov/dec 2021

| Isabella Nitschke
Äntligen har vi återgått till ett liv utan restriktioner och vi kan se fram emot att få träffas oftare igen både på och utanför yogamattan. Några...

Tillfälliga schema-ändringar sept/oct 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema gäller från den 1 september och fram till jul. Under terminen kan det dock förekomma tillfälliga ändringar vad gäller vikarie, klass...

NYHETSBREV AUGUSTI/HÖST 2021

| Isabella Nitschke
Hoppas att ni haft en härlig sommar och kunnat njuta av det (fram till nu...) fina vädret samt ladda batterierna. De något lättade covid-restrikt...

Smygtitt på höstens schema 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema drar igång den 1:e september men du kan redan nu ta en titt på alla klass och kurstider. Lagom till terminsstart kommer översiktssch...

RIBBAN YOGAFESTIVAL 28-29 augusti 2021

| Isabella Nitschke
Helgen den 28-29 augusti deltar Ashtanga Yoga Malmö i det årliga evenemanget Ribban Yogafestival vid T-bryggan på Ribersborgsstranden i Malmö. Vid ...

LÄTTADE COVID-RESTRIKTIONER från den 15/7-2021

| Isabella Nitschke
Från och med torsdagen den 15 juli får vi äntligen vara fler i shalan igen. Folkhälsomyndigheten lyfter då regeln om en person per 10m2 och vi måst...

NYHETSBREV SOMMAR 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Goda nyheter – vi kommer ha öppet hela sommaren för er som hemestrar i stan, i sommarstugan eller är på besök i de södra delarna av...

SOMMARSCHEMA & tillfälliga ändringar jun/jul/aug

| Isabella Nitschke
Under sommarmånaderna juni, juli,augusti råder ett särskilt sommarschema (se nedan). Morgonklasserna fortsätter som vanligt hela sommaren (med unda...

NYHETSBREV APRIL/MAJ 2021

| Isabella Nitschke
Det var ett tag sedan vi skickade ut något nyhetsbrev. Vi har alltjämt öppet yogashalan, men de skärpta Corona-restriktionerna som infördes den 10/...

VIKTIG UPPDATERING! NYA REGLER I SHALAN FRÅN 10 JANUARI 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Den nya tillfälliga ”pandemilagen” som regeringen antog idag den 8 januari sätter begränsningar på max antal personer som tillåts v...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2020/21

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,2020  visade sig tyvärr inte från sin bästa sida och gav oss mest tuffa tider med många utmaningar. För att upprätthålla någon form...

TRÄNA MED OSS PÅ DISTANS – online medlemskap

| Isabella Nitschke
Till följd av rådande Covid19 restriktioner fortsätter vi med undervisning både i shalan och online så länge det behövs. Alla klasser – Mysore och ...

UPPDATERAT: COVID-19 RIKTLINJER vid yogaskolan

| Isabella Nitschke
Kära yogis,Er hälsa och säkerhet är av yttersta vikt för oss. För att stoppa/begränsa spridningen av Covid-19 och annan säsongsinfluensa följer vi ...

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson