News Archive / Arkiv

NYHETSBREV HÖST 2022

| Isabella Nitschke

Höstens verksamhet dragit igång på riktigt med nya kvällskurser och workshops. Morgonklasserna är fulla och det är en härlig energi i shalan. Som lärare är det verkligen ett privilegium att få börja sin dag med så många fina människor och vi hoppas att ni känner likadant. När det är många som vill yoga vill vi påminna om vikten att vi tar hänsyn till varandra, ser till att lägga våra mattor så att vi kan fylla på allteftersom folk dyker upp, och att vi, när det är fullt tar vår matta och vilar i den angränsade danssalen. På så vis får alla lika mycket utrymme och läraren en bättre översikt över salen. Läs också gärna igenom shalans trivselregler och följ dessa innan/när ni kommer till klass. Vi tackar för er förståelse och ert samarbete.

HÖSTENS SCHEMA
Det händer mycket på yogaskolan i höst med flertalet workshops och gästlärare. I detta nyhetsbrev får ni alla detaljer om kommande evenemang - fortsätt läsa nedan. Hela det reguljära höstschemat och temporära schemaändringar finns här. Glöm inte att en söndag i månaden har vi guidad klass av första serien - kommande tillfälle är den 2/10 kl 9:00. Klassen följs av tea&talk där vi fikar och diskuterar ett yogarelaterat ämne. Då vi fått önskemål om mer kunskap kring Ayurvedans principer och hur den relaterar till vår yogapraktik har vi bjudit in Sussie Nicklasson till nästa tea&talk. Sussie kommer hålla en kortare föreläsning om Ayurveda och svara på era frågor. Tea&talk är vanligtvis kostnadsfritt men denna gång är vi tacksamma om ni som deltar bidrar med en donation till Sussie.

GÄSTLÄRARE MÅNS BROO 
I slutet av september har vi äran att välkomna Måns Broo, FD vid Åbo akademi, till shalan. Helgen den 24-25/9 håller Måns en workshop om den viktiga yogatexten Bhagavad Gita. Det är andra gången Måns besöker oss i Malmö - förra gången föreläste han om Patanjali Yoga Sutra. Vill du lära dig mer om vad yoga är utöver positioner på yogamattan är Måns workshop en guldgruva! Måns undervisning är både intressant, rolig och lätt att ta till sig. Workshopen sker live i shalan men sänds och spelas in via zoom, vilket betyder att det går att vara med även om man inte kan vara på plats hela tiden. Läs mer och anmäl dig här

NYA KURSSTARTER I SEPTEMBER/OKTOBER
Den som inte fick plats på de kurser som startade i september får en ny chans senare i höst. I oktober lanserar vi nämligen även undervisning på lördagar:

GRUNDKURS 8-veckor med Helena på lördagsförmiddagar kl 10 med start 1/10 (mer info och anmälan här).

FORTSÄTTNINGSKLASS/KURS med Helena på lördagsmorgnar kl 08:30 med start den 1/10 (mer info och anmälan här). Den som redan har träningskort hos oss kan delta med det, men alla måste anmäla sig i förväg till vår partner Medborgarskolan för att vi ska ha koll på antalet deltagare. Mer info här

Utöver ashtangayogan vill vi särskilt puffa för en ny kurs i YOGA FÖR STRESSREDUCERING som startar på tisdagsförmiddagar från den 27/9 kl 11-12. Kursen passar den som behöver återta balansen i livet, är/har varit sjukskriven eller bara behöver en paus. Ta en tidig lunchtimme och få en lugn stund mitt på dagen. Läs mer och anmäl dig här

ASANATEKNIK OCH FÖRDJUPNING
Då vi får in mycket frågor om yogapraktiken, positionernas funktion och betydelse mm. har vi bestämt att införa en ny klass med fokus på just detta. Vi börjar i liten skala med en "mini-fördjupningsklass" som Isabella leder 4 ggr i höst (söndagar efter mysoren). Varje tillfälle utformas med inriktning efter de frågor/önskemål vi fått in. Klassen varar i 1,5 timme och är donationsbaserad. Datum för i höst är 18/9, 30/10, 27/11 och 18/12. Boka in dessa datum och läs här för mer info. Hör också gärna av er med frågor.

Leka på yogamattan får man sedvanligt på våra återkommande FRIDAY-FUN klasser. En gång i månaden får man öva på olika asanateknik men framförallt ger varje tillfälle en chans att utforska och prova positioner utanför den dagliga praktiken. Första tillfället leds av Sofia med temat "Handstående och transitioner". Datum för höstens klasser är 16/9, 21/10, 18/11 och 9/12 samtliga kl.17. Alla tillfällen finns under rubriken kurser här på hemsidan.

YOGARESA TILL TENERIFFA
Vinterns yogaresa går till Teneriffa, Purple Valley Yoga Centre. Isabella och Matt Ryan (som varit och gästspelat i Malmö två gånger senaste året) går samman och leder ett 7-dagars yogaretreat den 9-16 januari 2023. Passa på och starta år 2023 på bästa sätt med sol, yoga och härlig energi! Mer info om retreatet och hur man anmäler sig får du via Purple Valley's hemsida.

YOGA I LUND
Några av er har säkert uppmärksammat att vi sedan den 1 september återupptagit undervisningen i Lund efter en paus på nästan tre år. Nu sker det i ny tappning med en särskild filial - Ashtanga Yoga Lund - där klassserna leds av Miho Hellén-Halme och Helena Frentzell. Samarbetet med Medborgarskolan fortsätter även i Lund och all undervisning äger rum i deras lokaler på Bangatan 10. Kort som köps i Lund kan användas för att träna i Malmö samt vice versa. Mer om Ashtanga Yoga Lund här

YOGA FÖR ALLA
Vi blir alltid glada när ni delar information och rekommenderar våra kurser, workshops och events med familj, vänner och kollegor. Kanske er arbetsgivare/ arbetsplats önskar yoga - då kan vi komma och undervisa skräddarsydda klasser på plats. Kom också ihåg att det går att använda sitt friskvårdsbidrag hos oss samt att vi är godkända för Fysisk aktivitet på recept (FaR). Maila oss gärna för mer info eller förfrågningar.

Det var allt för nu. Håll er uppdaterade mellan nyhetsbreven genom att följa oss på sociala medier (länkar ovan i menyn). Är man inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden.

Vi ses på yogamattan! Vi håller värmen tillsammans i shalan när hösten kommer.
Isabella & crew

NYHET! Klasser i Lund

| Isabella Nitschke

Från och med den 1 september återupptar vi undervisningen i Lund efter en paus på nästan tre år. Denna gång sker det i ny tappning med en särskild filial - Ashtanga Yoga Lund - där klasserna leds av Miho Hellén-Halme och Helena Frentzell. Undervisningen i Lund sker fortsatt i samarbete med Medborgarskolan och äger rum i deras lokaler på Bangatan 10. Kort som köps i Lund kan användas för att träna i Malmö samt vice versa. Noga är dock att du visar ditt kort för läraren när du kommer till klass. Mer om Ashtanga Yoga Lund, klasschema mm hittar du här . Välkommen!

 

NYHETSBREV AUGUSTI (sensommar) 2022

| Isabella Nitschke

Kära yogavänner,

Välkomna tillbaka efter semestrar och skollov. Hoppas att ni haft och fortsatt har en fin sommar. Shalan är öppen igen efter ett kort uppehåll i slutet av juli och vi har smygstartat höstens schema. Isabella är tillbaka efter att ha undervisat ett underbart yogaretreat på ön Kadermo i Finland i juli. Det gav mycket inspiration, energi och en chans till nystart för många av deltagarna. Glimtar från retreatet finns på vårt Instagramkonto och framöver kommer vi dela fler fina bilder från veckan tagna av vår egen fotograf Werner Nystrand. Kunde du inte följa med i år har du chansen att uppleva Kadermos magiska miljö nästa sommar 2023 istället.

Höstens schema har alltså dragit igång så smått med morgonmysore, men vi uppnår först full fart i september när även kvällsklasser och kurser startar. Du kan se schemat och eventuella temporära schemaändringar här. Säsongens första guidade klass av primary series äger rum söndagen den 14/8 följt av tea&talk där vi fikar och diskuterar ett yogarelaterat ämne. Har du önskemål om samtalstema så maila oss.

SENSOMMARERBJUDANDEN
Under de veckor som är kvar på sommaren har vi några särskilda erbjudanden:

INTRODUKTIONSKLASS I ASHTANGA för nybörjare den 15/8 kl 17:15 med Isabella. Deltagarna ges en kort inblick i ashtangans grunder och får två veckors gratis prova-på träning i anslutning till klassen. En unik chans att lära sig ashtanga yoga på traditionellt vis. Mer info här.

YOGAFESTIVAL helgen den 27-28/8. Ashtanga Yoga Malmö deltar vid Ribban Yogafestival på stranden intill T-bryggan i Malmö. Festivalen som arrangeras av flera av Malmös yogastudios erbjuder klasser från olika yogastilar till yogautövare på alla nivåer. Biljetter köpes i förväg. Du får rabatt med koden AYM100. Läs mer här.

INTRODUKTIONSKLASS I YIN YOGA & meditation med Miho den 30/8 kl 17:30. Prova på yin yogans lugnande effekter - nya deltagare får också rabatt på höstens kurs. Mer info här

KURSSTARTER I SEPTEMBER
I september startar sedvanligt både grund och fortsättningskurser i ashtangayoga. Vi utökar också vårt utbud i höst med fler kurser och fler öppettider.
 
GRUNDKURS 8-veckor med Isabella går på måndagskvällar med start 5/9 (mer info och anmälan här).

FORTSÄTTNINGSKLASS/KURS med Helena på torsdagskvällar startar den 1/9 (mer info och anmälan här). I oktober lanserar vi också grund och fortsättningskurs med Helena på lördagar. Man kan redan se och anmäla sig till oktoberkurserna här.

YOGA FÖR STRESSREDUCERING (ny kurs) startar på tisdagsförmiddagar från den 20/9 kl 11-12. Kursen passar den som behöver återta balansen i livet, har varit sjukskriven eller bara behöver en paus. Ta en tidig lunchtimme och få en lugn stund mitt på dagen. Läs mer och anmäl dig här

YIN YOGA & MEDITATION med Miho återkommer på tisdagskvällar från och med den 6/9 kl.17:30 (se här).

FRIDAY-FUN - vår månatliga alternativa after-work klass äger som vanligt rum en fredag i månaden. Då får man chans att förkovra sig i ett särskilt tema och leka lite på yogamattan. Datum för hösten är 16/9, 21/10, 18/11 och 9/12 samtliga kl.17. Alla tillfällen finns under rubriken kurser på hemsidan.

GÄSTLÄRARE MÅNS BROO 
Helgen den 24-25/9 är vi glada att åter få besök av Måns Bro, FD vid Åbo akademi. Måns håller en workshop om den viktiga yogatexten Bhagavad Gita  - så vill du lära dig mer om vad yoga är utöver positioner på yogamattan är detta ett ypperligt tillfälle. Måns undervisning är både intressant och rolig samt lätt att ta till sig. Workshopen sker live i shalan men sänds också och spelas via zoom. Läs mer här (sista anmälan 5 september).

SHARING IS CARING
Vi blir glada om du delar information och rekommenderar våra kurser, workshops och events med familj, vänner och kollegor. Eller kanske din arbetsgivare/ arbetsplats önskar yoga - då kan vi komma och undervisa på plats. Kom också ihåg att det går att använda sitt friskvårdsbidrag hos oss. Maila oss gärna för mer info eller förfrågningar.

Det var allt för nu. Håll dig gärna uppdaterad mellan nyhetsbreven genom att följa oss på sociala medier (länkar i menyn ovan). Är du inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi dig att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden.

Välkomna tillbaka till yogamattan! Vi ser fram emot att se gamla och nya ansikten!
Isabella & crew
 

NYHETSBREV SOMMAR 2022

| Isabella Nitschke

Sommaren med skollov och semestrar står inför dörren och vi håller alla tummarna för sol och värme såklart. Ashtanga Yoga Malmö kommer hålla öppet nästan hela sommaren med undantag för några veckor i slutet av juli. Vi har flertalet erbjudanden och evenemang på gång under sommarmånaderna, exempelvis ett rabatterat sommarkort, särskilda introklasser i ashtanga och yin yoga, yogaresa till finska skärgården, yogafestival på Ribban i Malmö mm. Du hittar allt och lite till om du fortsätter läsa detta nyhetsbrev.

ÖPPETTIDER i SOMMAR

Vårt reguljära schema fortsätter till den 15/7 men under sommaren pausar kvällsklasser/kurser allteftersom de når slutdatum. Den sista guidade Primary series för terminen med efterföljt tea&talk äger rum söndagen den 5 juni. Temat för tea&talk (då vi över en kopp te och hemlagad gröt diskuterar och filosoferar) är "Hinder vi möter på vägen i vår yogapraktik - de sk. kleshas". Kan man inte komma på guidad klass är man såklart välkommen enbart på tea&talk - det brukar vara både lärorikt och trevligt.

Vi stänger en sväng över midsommar och i juli vikarierar Miho på morgonmysore mellan den 10-15:e när Isabella håller retreat vid Kadermo Conscious Living (se nedan). Därefter har vi semesterstängt från 17-31 juli. Sommarschemat samt alla temporära ändringar fram till den 31/7 finns under översiktsschemat - här.

Undervisningen återupptas med morgonklasser 1/8 och höstens alla kurser/kvällsklasser drar igång i och med september. Du kan också redan nu se en överblick av höstens schema här samt läsa om och anmäla dig till höstens alla planerade kurser och evenemang här

SOMMARERBJUDANDEN

- INTRODUKTIONSKLASS I ASHTANGA för nybörjare den 13/6 och 15/8 kl 17:15 med Isabella. Deltagarna ges en kort inblick i Ashtangans grunder och två veckors gratis prova-på träning i anslutning till klassen. Mer info här (första tillfället)

-  INTRODUKTIONSKLASS I YIN YOGA & meditation med Miho den 30/8 kl 17:30. Prova på yin yogans lugnande effekter - nya deltagare får också rabatt på höstens kurs. Mer info här

- SOMMARKORT - träna obegränsat i 1-månad för 950kr. Kort kan köpas mellan 1/6-1/8 (sista giltighetsdatum 31/8). Mer info om alla våra kort och priser härYOGARESA till finska skärgården

Den 10-15 juli går sommarens yogaresa till ön Kadermo i finska skärgården. Isabella undervisar en veckas retreat på Kadermo Conscious Living med yogaklasser morgon och kväll, vegetarisk mat lagad av Anu Ganesh som rest till Finland från Mysore, finskt bastubad mm - allt i ekologisk tappning. På Kadermo får du möjlighet till paus från vardagens stress och kan återhämta dig i en lugn och vacker skärgårdsidyll samt möjligheten att fördjupa dig i din yogapraktik. Resan är öppen för alla nivåer av yogautövare - även nybörjare. Läs mer om yogaveckan här.

RIBBAN YOGAFESTIVAL

Helgen den 27-28 augusti deltar Ashtanga Yoga Malmö åter vid Ribban Yogafestival på stranden i Malmö. Detta året har vi också glädjen att hålla mer än en klass! Festivalen arrangeras av flera av Malmös yogastudios och erbjuder klasser från olika yogastilar till yogautövare på alla nivåer. Det brukar vara ett trevligt och inspirerande event där man kan både yoga, äta gott och lära känna likasinnade från Malmös yogacommunity. Läs mer om eventet här.

SHARING IS CARING

Det var allt för nu. Vi blir glada om du delar information och rekommenderar våra grundkurser, workshops och retreats med familj och vänner. Eller kanske din arbetsgivare/ arbetsplats önskar yoga på plats - då kommer vi gärna och undervisar. Ju fler vi är som yogar ju roligare (och varmare i shalan!) och desto mer kan vi lära oss av varandra.

Håll dig gärna uppdaterad mellan nyhetsbreven genom att följa oss på sociala medier (länkar i menyn ovan). Är du inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi dig att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden. Kom också ihåg att det går att använda sitt friskvårdsbidrag hos oss. Maila oss gärna för mer info eller förfrågningar.

Vi önskar alla en härlig sommar! Vi ses på yogamattan!
Isabella & crew

SOMMARÖPPET samt smygtitt på höstens schema

| Isabella Nitschke
Vårterminens schema löper fram till den 15/7 men alla våra kvällsklasser/kurser fasas ut under juni månad för att sedan starta på nytt i höst. En ö...

NYHETSBREV PÅSK 2022

| Isabella Nitschke
Våren är [nästan] här och påsken med lite ledighet står inför dörren. Vi kan med glädje meddela att vi i påsk åter gästas av Matt Ryan som är på be...

PÅSKÖPPET 2022

| Isabella Nitschke
Under påskhelgen har vi öppet följande tider. Skärtorsdag och långfredag gästas vi av Matt Ryan som undervisar Mysoreklasserna. Månads och klippkor...

NYHETSBREV VÅR 2022

| Isabella Nitschke
Äntligen går vi mot ljusare tider, Covidrestriktionerna har lyfts och dagarna blir längre. Januari gav en tuff start på året när Omikron svepte s...

SHALAN STÄNGD den 18-23/1 -22

| Isabella Nitschke
VIKTIGT MEDDELANDE! På grund av de för närvarande mycket höga infektionstalen och den snabba spridningen av Covid-19 i Malmö har vi beslutat att...

NYHETSBREV JANUARI 2022

| Isabella Nitschke
Vi önskar alla våra deltagare ett gott nytt år och god fortsättning. Vi hoppas att ni haft fina helgdagar oavsett om ni firar jul/nyår eller inte...

UPPDATERING återinförda Covid-restriktioner

| Isabella Nitschke
VIKTIG INFORMATION gällande Covid-19 restriktioner i shalan. Från och med den 23/12 och 12/1 gäller återinförda Covid-restriktioner i samhället vi...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2021

| Isabella Nitschke
Höstterminen börjar lida mot sitt slut och vi på Ashtanga Yoga Malmö vill passa på att tacka för ytterligare ett år där ert deltagande och engage...

ÖPPETTIDER JUL & NYÅRSHELGERNA samt smygtitt på VÅRSCHEMAT

| Isabella Nitschke
Under jul och nyårshelgerna (24/12-5/1) har vi särskilda öppettider. Läs nedan för detaljerad information. Vårens schema startar den 6/1-22. Du hit...

Tillfälliga schema-ändringar nov/dec 2021

| Isabella Nitschke
Höstschemat gäller fram till den 23/12 och därefter har vi stängt 24-26/12. Vi avslutar vår online undervisning från och med den 4/11 och enbart de...

NYHETSBREV nov/dec 2021

| Isabella Nitschke
Äntligen har vi återgått till ett liv utan restriktioner och vi kan se fram emot att få träffas oftare igen både på och utanför yogamattan. Några...

Tillfälliga schema-ändringar sept/oct 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema gäller från den 1 september och fram till jul. Under terminen kan det dock förekomma tillfälliga ändringar vad gäller vikarie, klass...

NYHETSBREV AUGUSTI/HÖST 2021

| Isabella Nitschke
Hoppas att ni haft en härlig sommar och kunnat njuta av det (fram till nu...) fina vädret samt ladda batterierna. De något lättade covid-restrikt...

Smygtitt på höstens schema 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema drar igång den 1:e september men du kan redan nu ta en titt på alla klass och kurstider. Lagom till terminsstart kommer översiktssch...

RIBBAN YOGAFESTIVAL 28-29 augusti 2021

| Isabella Nitschke
Helgen den 28-29 augusti deltar Ashtanga Yoga Malmö i det årliga evenemanget Ribban Yogafestival vid T-bryggan på Ribersborgsstranden i Malmö. Vid ...

LÄTTADE COVID-RESTRIKTIONER från den 15/7-2021

| Isabella Nitschke
Från och med torsdagen den 15 juli får vi äntligen vara fler i shalan igen. Folkhälsomyndigheten lyfter då regeln om en person per 10m2 och vi måst...

NYHETSBREV SOMMAR 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Goda nyheter – vi kommer ha öppet hela sommaren för er som hemestrar i stan, i sommarstugan eller är på besök i de södra delarna av...

SOMMARSCHEMA & tillfälliga ändringar jun/jul/aug

| Isabella Nitschke
Under sommarmånaderna juni, juli,augusti råder ett särskilt sommarschema (se nedan). Morgonklasserna fortsätter som vanligt hela sommaren (med unda...

NYHETSBREV APRIL/MAJ 2021

| Isabella Nitschke
Det var ett tag sedan vi skickade ut något nyhetsbrev. Vi har alltjämt öppet yogashalan, men de skärpta Corona-restriktionerna som infördes den 10/...

VIKTIG UPPDATERING! NYA REGLER I SHALAN FRÅN 10 JANUARI 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Den nya tillfälliga ”pandemilagen” som regeringen antog idag den 8 januari sätter begränsningar på max antal personer som tillåts v...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2020/21

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,2020  visade sig tyvärr inte från sin bästa sida och gav oss mest tuffa tider med många utmaningar. För att upprätthålla någon form...

TRÄNA MED OSS PÅ DISTANS – online medlemskap

| Isabella Nitschke
Till följd av rådande Covid19 restriktioner fortsätter vi med undervisning både i shalan och online så länge det behövs. Alla klasser – Mysore och ...

UPPDATERAT: COVID-19 RIKTLINJER vid yogaskolan

| Isabella Nitschke
Kära yogis,Er hälsa och säkerhet är av yttersta vikt för oss. För att stoppa/begränsa spridningen av Covid-19 och annan säsongsinfluensa följer vi ...

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson, Alessia Campostrini