News Archive / Arkiv

Smygtitt på höstens schema 2021

| Isabella Nitschke

Höstens schema drar igång den 1:e september men du kan redan nu ta en titt på alla klass och kurstider. Lagom till terminsstart kommer översiktsschemat ligga under fliken schema men alla kommande kurser hittar du redan under fliken kurser. Temporära schemaändringar under hösten annonseras också på schemasidan framöver. Hör av dig om du har frågor!

RIBBAN YOGAFESTIVAL 28-29 augusti 2021

| Isabella Nitschke

Helgen den 28-29 augusti deltar Ashtanga Yoga Malmö i det årliga evenemanget Ribban Yogafestival vid T-bryggan på Ribersborgsstranden i Malmö. Vid festivalen som pågår i två dagar erbjuder några av Malmös yogastudios ett stort urval yogaklasser för alla olika nivåer av yogautövare. Isabella (tillsammans med Miho) leder en introduktionsklass till Ashtanga Yoga på söndagseftermiddagen kl 14-15. För att delta i festivalen och klasserna som erbjuds behöver man köpa biljett i förväg.Hela festivalprogrammet och mer om festivalen hittar du här https://www.ribbanyogafestival.se/

Tid (för Ashtanga Yoga Malmös klass): söndag 29/8 kl 14

Plats: trädäcket vid T-bryggan (brygga 3)

Pris: biljetter köps i förväg här (dagspass eller helgpass). Early bird pris före den 31/7.

 

 Ashtanga yoga Malmös klass ges på svenska men festivalprogrammet innehåller även klasser på engelska.

Välkomna!

LÄTTADE COVID-RESTRIKTIONER från den 15/7-2021

| Isabella Nitschke

Från och med torsdagen den 15 juli får vi äntligen vara fler i shalan igen. Folkhälsomyndigheten lyfter då regeln om en person per 10m2 och vi måste inte längre begränsa antalet deltagare så mycket. Däremot gäller fortfarande att hålla minst en armlängds avstånd till andra i rummet och att följa våra hygienrutiner (saucha = renlighet). Vi ber dig också fortsatt att inte komma till shalan om du är sjuk eller om du har symptom på förkylning. Vi förlänger även vår online undervisning via Zoom ytterligare en tid för den som inte känner sig redo att komma till shalan.  

Alla deltagare ombeds att fortsatt:

- Duscha/tvätta sig alltid innan klass

- Tvätta händerna ofta och noga. Använd tvål och handsprit (handsprit tillhandahålls i lokalen)

- Ta med en svetthandduk

- Rengöra sin matta extra noga efter varje klass. Lånemattor och block ska också torkas av efter användning. De som förvarar sin matta i shalan ombeds ta hem och göra rent den ordentligt med jämna mellanrum.

- Ta hem och tvätta bomullsmattor eller matthanddukar – lämna dem inte i shalan.

- Tvätta sina träningskläder efter varje träningstillfälle

- Ta ett ”samtyckeskort” innan du börjar din praktik. GRÖNT=ja tack till alla justeringar, GULT=enbart muntliga justeringar, RÖTT=lämna mig ifred idagUtöver dessa särskilda hygienrutiner har vi generella trivselregler i shalan för allas välmående. Dessa gäller oavsett pandemi eller ej. Du hittar dem här (klicka på länken och läs).

 

Tack för ert samarbete. Ert välmående är av största betydelse för oss. Har du frågor eller saknar något ovan är du välkommen att maila oss.

NYHETSBREV SOMMAR 2021

| Isabella Nitschke

Kära yogavänner,

Goda nyheter – vi kommer ha öppet hela sommaren för er som hemestrar i stan, i sommarstugan eller är på besök i de södra delarna av landet. Under juni, juli,augusti råder ett särskilt schema (klicka här). Morgonklasserna fortsätter som vanligt så att ni hinner med er practice innan ni går ut och njuter av solen (med undantag för särskilda tillfälliga schemaändringar som finns listade under sommarschemat). Mysoreklassen på söndagar kortas dock ned till 9-11.00. Vi vill också påminna om att portkoden ändrades nyligen och om det är ett tag sedan du besökte oss ber vi dig maila för att få den nya koden.

I sommar erbjuder vi följande (alla kurser, workshops, retreats och andra evenemang finns på sidan för Kurser:

SOMMARKORT: träna 30 dagar för 875kr (gäller mellan 1/6-31/8, kan ej kombineras med andra erbjudanden och gäller ej längre än 31/8). Läs mer om alla våra priser här och kontakta oss för köp av kort.

SOMMARSPECIAL FÖR NYBÖRJARE: den 14/6 och 16/8 håller vi en särskild introduktionsklass till Ashtanga för nyfikna. Deltagarna får sedan chans att i direkt anslutning till introduktionen fortsätta träna 2 veckor på våra Mysoreklasser utan extra kostnad. Läs mer under kommande kurser och rekommendera gärna till vänner och bekanta så att fler kan ta del av yogans positiva effekter.

SOMMARKURS i pranayama/andningsövningar – 6ggr på utvalda söndagar (även via Zoom) med start 6 juni. Lär dig hur andningen påverkar vårt välbefinnande och hur du med särskilda tekniker kan styra detta. Alla nivåer av yogautövare är välkomna.

GÄSTLÄRARE&WORKSHOPS: Isabella undervisar en heldag masterklasser hos Yoga by the Sea i Mölle den 3 juli (en perfekt dagsutflykt) och i augusti har vi den stora äran att välkomna Tim Feldmann till shalan. Den 20-22 augusti håller Tim en helgworkshop där vi får chans att ta del av hans långa erfarenhet av Ashtanga yoga. Tim är ursprungligen dansk men lever i Miami där han driver yogaskolan Miami Life Center tillsammans med sin fru Kino MacGregor. Läs mer och Tim och hans workshop här på sidan under kurser.

YOGA RETREAT PÅ ÖN KADERMO, FINLAND: den 1-8 augusti återvänder vi till Kadermo Conscious Living i finska skärgården utanför Hangö. Förra året var vi tvungna att ställa in pga Corona men i år kan vi äntligen resa till lugnet och naturen på Kadermo. Följ med på en veckas yoga, vegetarisk mat och bad i havet med finsk bastu efter. Bästa sättet att ladda batterierna och fördjupa sig i sin yogapraktik.

Det var allt för nu. Vi fortsätter implementera FHMs regler och föreskrifter vad gäller Covid-19 och vi ber alla som kommer till shalan att respektera dessa regler. Är du osäker vad som gäller kan du läsa det senaste här.

Nästa nyhetsbrev kommer i augusti inför höstterminen men håll er gärna uppdaterade dessförinnan genom att följa våra sidor på sociala medier (Facebook och Instagram). Flera av höstens kurser ligger dessutom redan uppe på hemsidan. Är du inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi dig att ansöka till den för att få tillgång till dagliga uppdateringar.

Önskar er alla en härlig sommar! Vi ses i shalan eller online!
Isabella


SOMMARSCHEMA & tillfälliga ändringar jun/jul/aug

| Isabella Nitschke
Under sommarmånaderna juni, juli,augusti råder ett särskilt sommarschema (se nedan). Morgonklasserna fortsätter som vanligt hela sommaren (med unda...

NYHETSBREV APRIL/MAJ 2021

| Isabella Nitschke
Det var ett tag sedan vi skickade ut något nyhetsbrev. Vi har alltjämt öppet yogashalan, men de skärpta Corona-restriktionerna som infördes den 10/...

VIKTIG UPPDATERING! NYA REGLER I SHALAN FRÅN 10 JANUARI 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Den nya tillfälliga ”pandemilagen” som regeringen antog idag den 8 januari sätter begränsningar på max antal personer som tillåts v...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2020/21

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,2020  visade sig tyvärr inte från sin bästa sida och gav oss mest tuffa tider med många utmaningar. För att upprätthålla någon form...

TRÄNA MED OSS PÅ DISTANS – online medlemskap

| Isabella Nitschke
Till följd av rådande Covid19 restriktioner fortsätter vi med undervisning både i shalan och online så länge det behövs. Alla klasser – Mysore och ...

UPPDATERAT: COVID-19 RIKTLINJER vid yogaskolan

| Isabella Nitschke
Kära yogis,Er hälsa och säkerhet är av yttersta vikt för oss. För att stoppa/begränsa spridningen av Covid-19 och annan säsongsinfluensa följer vi ...

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson, Alessia Campostrini