News Archive / Arkiv

NYHETSBREV PÅSK 2022

| Isabella Nitschke

Våren är [nästan] här och påsken med lite ledighet står inför dörren. Vi kan med glädje meddela att vi i påsk åter gästas av Matt Ryan som är på besök i Sverige. Under två dagar undervisar Matt morgonmysore i shalan utan extra kostnad. Månads och klippkort gäller och man behöver inte boka i förväg. Ta chansen att yoga med en erfaren internationell lärare och få lite extra tips till din yogapraktik. Tänk på att vi har särskilda öppettider på helgdagar - du hittar påskens tider här i nyhetsbrevet och övriga temporära ändringar på schemasidan.

Kom också ihåg att vi två gånger i månaden har guidad klass av första serien (en fredag och en söndag). Isabella leder klassen på Sanskrit och engelska men man behöver inte kunna hela första serien för att delta. Däremot lämpar klassen sig inte för helt nybörjare. Nästa tillfälle är söndagen den 10 april. Efteråt samlas vi för "Tea&Talk" då vi över en kopp te och hemlagad gröt diskuterar ett yogiskt tema. Ämnet för nästa gång är "Ashtangans 8 grenar" - lär dig lite mer om Ashtanga yogans filosofi och tankarna bakom praktiken. Kan man inte komma på guidad klass är man såklart välkommen enbart på "Tea&Talk".

ÖPPETTIDER i PÅSK

SKÄRTORSDAG 14 APRIL - MATT RYAN gästlärare morgonmysore kl 06:15-8:45.

LÅNGFREDAG 15 APRIL - MATT RYAN gästlärare morgonmysore kl 09:00-11:15.

PÅSKDAGEN 17 APRIL morgonmysore med Isabella kl 09:00-11:15

ANNANDAG PÅSK 18 APRIL morgonmysore med Isabella kl 09:00-11:15

Vårens schema löper fram till den 8 juli och veckan därpå undervisar Isabella sommarens yogaretreat vid Kadermo Conscious Living i Hangö, Finland (läs mer om detta nedan). Men innan dess händer redan mycket på yogaskolan:

NYA KURSER APRIL/MAJ

- GRUNDKURS intensiv ledd av Isabella på måndagskvällar. Kort kurs på 5 veckor med start måndagen den 25/4. I maj börjar en likadan kurs med Helena på lördagsförmiddagar med start 14/5. Alla våra grundkurser hittar du här

- YIN YOGA & Meditation med Miho återkommer med en ny kursstart den 26/4. Under 8 tisdagskvällar kan man njuta av denna lugnare form av yoga och mindfulness. OBS! Denna kursomgång kommer till skillnad från förra hållas på engelska. Som tidigare gäller att existerande medlemmar kan delta med sina kort. Oavsett om man går kursen eller kommer dropin som medlem krävs föranmälan via Medborgarskolan. Mer info här

- FORTSÄTTNINGSKURS (blandad ledd klass och Mysore style) med Helena på torsdagar fortsätter med ny omgång, start den 5/5. Man kan anmäla sig till hela kursen (8ggr) men våra existerande medlemmar kan också komma enstaka tillfällen med sina månads/klippkort. Föranmälan krävs för alla och görs via vår partner Medborgarskolan. Mer info här

- FRIDAY FUN äger rum den 13/5 med Isabella. Temat är "från hunden till huvudstående" med fokus på inversioner och armbalanser (ej handstående). Vi utforskar stabilitet och styrka för att utföra alltifrån grundläggande till mer avancerade positioner. Läs mer och anmäl dig här.

SOMMARENS YOGARESA
Den 10-15 juli kan vi äntligen återvända till ön Kadermo i finska skärgården efter två års uppehåll på grund av Covidpandemin. Isabella undervisar en veckas yogaretreat på Kadermo Conscious Living med yoga klass morgon och kväll, vegetarisk mat, finskt bastubad - allt i ekologisk tappning. På Kadermo får du möjlighet till paus från vardagens stress och kan återhämta dig i en lugn och vacker skärgårdsidyll samt möjligheten att fördjupa dig i din yogapraktik. Kadermo är helt magiskt och måste upplevas, så tveka inte utan följ med! Läs mer om yogaveckan på vår evenemangssida.

YOGA FÖR UKRAINA
Med anledning av invasionen av Ukraina och de människor som flytt till Sverige från kriget, har vi bestämt att låna ut våra lokaler till en ukrainsk yogalärare för en yogaklass. Onsdagen den 13/4 kl 16-17 leder Milana en hatha yogaklass på ukrainska för flyktingar som hamnat i vår del av Skåne. Känner du någon som skulle vilja (eller har behov av) att delta får du gärna be dem kontakta oss. Dela gärna denna information med kollegor, vänner och familj.

Det var allt för nu, mer info om sommarens schema kommer i nästa nyhetsbrev. Håll dig gärna uppdaterad mellan nyhetsbreven genom att följa oss på sociala medier (länkar i menyn ovan). Är du inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi dig att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden. Har du frågor är du såklart alltid välkommen att maila oss.

Glad påsk! Vi ses på yogamattan!

Isabella & crew

PÅSKÖPPET 2022

| Isabella Nitschke

Under påskhelgen har vi öppet följande tider. Skärtorsdag och långfredag gästas vi av Matt Ryan som undervisar Mysoreklasserna. Månads och klippkort gäller - ingen föranmälan krävs. Har du inte varit hos oss tidiogare ber vi dig maila oss i god tid innan ditt besök.

SKÄRTORSDAG 14 APRIL - MATT RYAN gästar shalan och vikarierar för Isabella på morgonmysore kl 06:15-8:45. Månads/klippkort gäller. Drop-in.

LÅNGFREDAG 15 APRIL - MATT RYAN gästar shalan och vikarierar för Isabella på morgonmysore kl 09:00-11:15. Månads/klippkort gäller. Drop-in..

PÅSKDAGEN 17 APRIL morgonmysore med Isabella kl 09:00-11:15

ANNANDAG PÅSK 18 APRIL morgonmysore med Isabella kl 09:00-11:15

NYHETSBREV VÅR 2022

| Isabella Nitschke

Äntligen går vi mot ljusare tider, Covidrestriktionerna har lyfts och dagarna blir längre. Januari gav en tuff start på året när Omikron svepte som en våg över oss och vi tvingades stänga shalan pga sjukdom - något som aldrig hänt tidigare. Vi blev också tvungna att skjuta upp workshopen i yogafilosofi med Måns Broo som skulle ägt rum helgen 12-13 februari. Måns kommer istället till shalan i september i år (mer info här). Nu ser vi framåt och hoppas kunna återgå till en normal tillvaro utan restriktionerna, men där vi naturligtvis fortsätter att ta hänsyn till varandra.

I februari påbörjade Isabella en längre vidareutbildning inom yoga och mental hälsa som löper under några helger 2022. För att fler ska få ta del av den kunskap som finns om yogans positiva effekter för vårt mentala välmående har vi bjudit in Josefin Wikström, grundare av TAY Sverige, till Malmö den 26:e mars för en workshop om Traumaanpassad yoga. Det blir en heldag med föreläsningar och praktiska övningar från yoga och kroppsbaserade metoder som stöd vid PTSD och psykisk ohälsa. Workshopen är öppen för alla, även de som inte utövar yoga och som arbetar professionellt med psykisk ohälsa, utsatta grupper, inom hälso och sjukvården mm. Missa inte detta unika tillfälle att fördjupa dig i yogans läkande egenskaper. Läs mer om dagen med Josefin här

VÅRENS SCHEMA
Vårens schema löper fram till midsommarhelgen och guidad klass av hela första serien sker fortsättningsvis två gånger i månaden (en fredag och en söndag). Kom ihåg att vi inte undervisar Mysoreklass vid full/nymåne. Håll koll på alla datum och aktuella schemaändringar genom att regelbundet besöka schemasidan.

NYA KURSER
Första veckan i mars startar både nya GRUND och FORTSÄTTNINGSKURSER i Ashtanga yoga. Helena leder en helt ny grundkurs på lördagsförmiddagar med start den 5/3 (mer info och anmälan här). Hennes populära fortsättningskurs/klass på torsdagar återkommer den 3/3 och blir en mix av guidad klass och Mysore för de som känner att de vill ha extra vägledning. Existerande medlemmar kan delta med sina månads/klippkort men föranmälan krävs via vår partner Medborgarskolan (läs mer här).

Isabellas kurs i YOGAFILOSOFI inleder en ny omgång med start den 13/3. Under fyra söndagar i vår efter guidad klass, djupdyker vi i Patanjali Yoga Sutra kapitel 2. Kursen går både live och online samt spelas in. Vi utforskar hur yogafilosofin relaterar till vår vardag och till det fysiska utövandet. Missade du delkurs 1 i höstas kan du ändå delta och tillgodogöra dig delkurs 2. Läs mer och anmäl dig här

Sofia leder vårens två återstående FRIDAY FUN. Första tillfället är fredagen den 4/3 med temat handstående och övergångar (bl.a. "lift up jump back"). I april är temat för denna specialklass bakåtböjningar. Alla Sofias workshops hittar du på vår evenemangssida. Vi undersöker också möjligheten att ta igen årets första Friday fun som skulle ägt rum den 21/1 (tema huvudstående och inversioner) men som ställdes in pga Omikron. Håll ögonen öppna på hemsidan och sociala medier för nya datum.

GODA NYHETER
Sist men inte minst vill vi passa på att gratulera Sofia Soori som under sitt senaste besök i Mysore i januari mottog sin auktorisering att undervisa Ashtanga yoga av R Sharath Jois. Sort grattis till Sofia! Nu har vår shala glädjen att ha tre lärare (Isabella, Sara och Sofia) som genom sitt engagemang och flera år av regelbundna resor till Indien belönats med Sharathjis välsignelse att undervisa Ashtangayogans metod. Helena är för närvarande också på sin andra resa till Mysore där hon praktiserar under guidning av Sharathji hela februari. Vi ser fram emot att höra om både Sofias och Helenas vistelse och deras upplevelser i Mysore vid tillfälle under våren. Du kan också läsa mer om alla i lärarteamet på lärarsidan

Det var allt för nu, men kom ihåg att nya kurser och annat tillkommer regelbundet på hemsidan, så för att inte missa något intressant rekommenderar vi att man besöker vår evenemangssida regelbundet. Håll dig också gärna uppdaterad genom att följa oss på sociala medier (länkar i menyn ovan). Är du inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi dig att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod (skedde senast i slutet av januari). Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden. Har du frågor är du såklart alltid välkommen att maila oss.

 

Glad vår! Vi ses på yogamattan!

Isabella & crew

Traumaanpassad yoga med Josefin Wikström

Traumaanpassad yoga med Josefin Wikström

 

SHALAN STÄNGD den 18-23/1 -22

| Isabella Nitschke

VIKTIGT MEDDELANDE!

På grund av de för närvarande mycket höga infektionstalen och den snabba spridningen av Covid-19 i Malmö har vi beslutat att stänga shalan den kommande veckan 18-23/1. Alla klasser (inklusive online), kurser och specialevenemang är inställda. Vi öppnar igen måndag 24/1 och då återupptas alla lektioner. Vi beklagar eventuella problem detta kan orsaka men ber om er förståelse och ert samarbete. Alla medlemskort förlängs med motsvarande tid som shalan är stängd. Om du har frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss. Håll dig frisk och fortsätt att tvätta händerna

Med värme

Isabella & crew


NYHETSBREV JANUARI 2022

| Isabella Nitschke
Vi önskar alla våra deltagare ett gott nytt år och god fortsättning. Vi hoppas att ni haft fina helgdagar oavsett om ni firar jul/nyår eller inte...

UPPDATERING återinförda Covid-restriktioner

| Isabella Nitschke
VIKTIG INFORMATION gällande Covid-19 restriktioner i shalan. Från och med den 23/12 och 12/1 gäller återinförda Covid-restriktioner i samhället vi...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2021

| Isabella Nitschke
Höstterminen börjar lida mot sitt slut och vi på Ashtanga Yoga Malmö vill passa på att tacka för ytterligare ett år där ert deltagande och engage...

ÖPPETTIDER JUL & NYÅRSHELGERNA samt smygtitt på VÅRSCHEMAT

| Isabella Nitschke
Under jul och nyårshelgerna (24/12-5/1) har vi särskilda öppettider. Läs nedan för detaljerad information. Vårens schema startar den 6/1-22. Du hit...

Tillfälliga schema-ändringar nov/dec 2021

| Isabella Nitschke
Höstschemat gäller fram till den 23/12 och därefter har vi stängt 24-26/12. Vi avslutar vår online undervisning från och med den 4/11 och enbart de...

NYHETSBREV nov/dec 2021

| Isabella Nitschke
Äntligen har vi återgått till ett liv utan restriktioner och vi kan se fram emot att få träffas oftare igen både på och utanför yogamattan. Några...

Tillfälliga schema-ändringar sept/oct 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema gäller från den 1 september och fram till jul. Under terminen kan det dock förekomma tillfälliga ändringar vad gäller vikarie, klass...

NYHETSBREV AUGUSTI/HÖST 2021

| Isabella Nitschke
Hoppas att ni haft en härlig sommar och kunnat njuta av det (fram till nu...) fina vädret samt ladda batterierna. De något lättade covid-restrikt...

Smygtitt på höstens schema 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema drar igång den 1:e september men du kan redan nu ta en titt på alla klass och kurstider. Lagom till terminsstart kommer översiktssch...

RIBBAN YOGAFESTIVAL 28-29 augusti 2021

| Isabella Nitschke
Helgen den 28-29 augusti deltar Ashtanga Yoga Malmö i det årliga evenemanget Ribban Yogafestival vid T-bryggan på Ribersborgsstranden i Malmö. Vid ...

LÄTTADE COVID-RESTRIKTIONER från den 15/7-2021

| Isabella Nitschke
Från och med torsdagen den 15 juli får vi äntligen vara fler i shalan igen. Folkhälsomyndigheten lyfter då regeln om en person per 10m2 och vi måst...

NYHETSBREV SOMMAR 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Goda nyheter – vi kommer ha öppet hela sommaren för er som hemestrar i stan, i sommarstugan eller är på besök i de södra delarna av...

SOMMARSCHEMA & tillfälliga ändringar jun/jul/aug

| Isabella Nitschke
Under sommarmånaderna juni, juli,augusti råder ett särskilt sommarschema (se nedan). Morgonklasserna fortsätter som vanligt hela sommaren (med unda...

NYHETSBREV APRIL/MAJ 2021

| Isabella Nitschke
Det var ett tag sedan vi skickade ut något nyhetsbrev. Vi har alltjämt öppet yogashalan, men de skärpta Corona-restriktionerna som infördes den 10/...

VIKTIG UPPDATERING! NYA REGLER I SHALAN FRÅN 10 JANUARI 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Den nya tillfälliga ”pandemilagen” som regeringen antog idag den 8 januari sätter begränsningar på max antal personer som tillåts v...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2020/21

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,2020  visade sig tyvärr inte från sin bästa sida och gav oss mest tuffa tider med många utmaningar. För att upprätthålla någon form...

TRÄNA MED OSS PÅ DISTANS – online medlemskap

| Isabella Nitschke
Till följd av rådande Covid19 restriktioner fortsätter vi med undervisning både i shalan och online så länge det behövs. Alla klasser – Mysore och ...

UPPDATERAT: COVID-19 RIKTLINJER vid yogaskolan

| Isabella Nitschke
Kära yogis,Er hälsa och säkerhet är av yttersta vikt för oss. För att stoppa/begränsa spridningen av Covid-19 och annan säsongsinfluensa följer vi ...

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson, Alessia Campostrini