News Archive / Arkiv

NYHETSBREV årsslut 2023

| Isabella Nitschke

Höstterminen springer förbi oss i full fart och vi närmar oss slutspurten på 2023. Det har varit en jätterolig höst med fulla grundkurser och många nya ansikten på mattorna i shalan. Vi är så glada att vår yoga-community växer och frodas med gamla och nya deltagare. Tack för att ni berättar om shalan och yogans positiva effekter för era vänner, familj och kollegor samt tipsar om våra kurser och evenemang. Vi hoppas att ju fler som yogar desto mer positiva resultat kan uppnås på både individ och samhällelig nivå. Fortsätt därför gärna att bjuda med era bekanta till yogaskolan.

I december har vi planerat flertalet evenemang där vi får möjlighet att ses både på och utanför yogamattan. I januari har ni dessutom chansen att hänga med på yogaresa till Teneriffa och få inspiration inför ett nytt år på yogamattan 2024. Läs nyhetsbrevet för hålla koll på vad som händer hos Ashtanga Yoga Malmö fram till tiden kring årsskiftet.

JUL&NYÅRSSCHEMA
Vi har några veckor kvar av höstschemat som löper fram till jul. Mellan den 23/12 och den 7/1 råder särskilda öppettider i shalan - se här för en smygtitt på jul och nyårsschemat. Vårterminen drar sedan igång den 8/1-2024.

ÅRLIG ADVENTSBRUNCH / KNYTKALAS
Efter ledd klass söndagen den 10:e december bjuder vi in till fest och vår årliga adventsbrunch (knytkalas). Tillsammans avslutar vi året, umgås, äter och dricker gott. Det brukar vara ett uppskattat tillfälle där vi får chansen att lära känna varandra bättre utanför yogamattan. Ta med er partner/familj/vänner samt ett vegetariskt/veganskt bidrag till buffén. Meddela oss i förväg hur många ni blir och vad ni tar med - läs mer här för anmälan.

ÅRETS SISTA KLASS / NYÅRSYOGA
På nyårsafton den 31/12 kl 9-11 avslutar vi året med en guidad klass av första serien i ashtanga yoga. Klassen är donationsbaserad och alla intäkter går traditionsenligt till organisationen V-Care i Indien (läs mer här). Man behöver inte kunna hela första serien för att delta men ska vara bekant med grunderna i ashtangayogans system. Kan man inte delta går det bra att skicka ett bidrag ändå via swish 123 576 46 91. Vi ber er registrera er i förväg via vår partner Medborgarskolan så att vi vet hur många som kommer - mer info här

YOGARESA TILL TENERIFFA
Häng med till Purple Valley Yoga Centre på Teneriffa och få ny inspiration och energi inför 2024. Isabella undervisar ett 10-dagars retreat på den fina gården Finca Naranjas mellan den 2-13 januari (ankomst och avresedagar är 2:e och 13:e). Få en nystart och börja 2024 på bästa sätt med yoga, sol och god mat. Resan blir en favorit i repris från 2023 när vi åkte till Teneriffa första gången (bilder från förra året hittar du på våra sociala medier). Ta chansen att ladda batterierna och bryt av vintern med denna härliga resa. Mer info om programmet, pris och hur man bokar finns här.

ANDRA EVENEMANG I NOVEMBER / DECEMBER

TEA&TALK MED MARTIN GANSTEN - vi har två tillfällen kvar av kursen i yogans historia och filosofi med Docent Martin Gansten från Lunds Universitet. Här lär vi oss mer om yogan bortom yogamattan och får bättre förståelse för vad som ligger bakom att vi gör yogapositioner mm. Det är olika tema vid varje föreläsning och man kan välja att delta en eller alla gånger. Alla tillfällen kan ses inspelade i efterhand via zoom. Man kan delta live i shalan eller online. Kvarvarande datum är den 26/11 och 17/12. Läs mer här och boka gärna i förväg.

RESTORATIVE YOGA - en särskild fredagsklass med Miho en gång i månaden. Få chans till återhämtning och vila i stressiga och mörka tider. Kvarvarande gånger 17/11 och 15/12 . Läs mer här

SMYGTITT PÅ VÅREN
Vårschemat startar den 8/1-2024 och vi kan redan nu avslöja en del viktiga ändringar i schemat:

- "MOON-DAYS försvinner" och vi undervisar alla dagar i månaden istället för att som i nuläget pausa vid full/nymåne. Den som vill kan såklart fortfarande välja att vila dessa dagar och en lista med alla "moon-days" kommer fortsatt publiceras här

- TEA&TALK om olika yogarelaterade ämnen med Isabella återinförs en söndag i månaden och vi planerar även andra inspirerande events och workshops (hör gärna av er med frågor och önskemål på teman och klasser). Vårschemat läggs upp efter jul och nyårshelgerna men våra kurser, workshops mm för första kvartalet av 2024 finns redan tillgängliga på evenemangssidan .

- LÄRARBYTE sker på yin yogan då Miho tar en paus från undervisningen för att plugga nästa år. Helena tar över undervisningen och klassen byter även dag till torsdagskvällar i januari 2024. Samtidigt avvecklas också verksamheten med systershalan i Lund. Det är lite sorgligt och vi tackar Miho för alla de år (10!!!) som hon varit en del av Ashtanga Yoga Malmö (och Lund) - vi kommer sakna hennes ovärderliga expertis och stabila närvaro.

- INFLATIONEN påverkar även oss och därför måste vi dessvärre från och med januari justera priserna på våra träningskort. Vi har tidigare bara höjt priset en gång under de tio år vi varit verksamma men nu kräver tiderna tyvärr ytterligare en höjning. De nya priserna för 2024 kan ses här inom kort. 

Det var allt för nu. Nästa nyhetsbrev kommer vid årsskiftet med mer detaljerad information om vårschemat och alla nyheter för första halvan av 2024. Håll er också uppdaterade mellan nyhetsbreven genom att följa oss på sociala medier (länkar högst upp till höger i menyn ovan). Är man inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel.

Yoga lugnt och fridfullt i advent! #ahimsa
Isabella & crew

P.S Man kan använda sitt friskvårdsbidrag hos oss och vi är även godkända för Fysisk aktivitet på recept.
 

JUL & NYÅRSSCHEMA 23/24

| Isabella Nitschke

Under jul och nyårshelgerna har vi ett särskilt schema med annorlunda öppettider. Mellan den 23:e december till den 7:e januari råder nedanstående schema (vårens schema startar den 8:e januari 2024 och publiceras i god tid på schemasidan). Läs gärna det senaste nyhetsbrevet här på hemsidan för mer detaljerad information om särskilda event i december samt ändringar inför terminsstarten i januari.

 

 

 

NYHETSBREV HÖST 2023

| Isabella Nitschke

Höstterminen är i full igång med välbesökta morgonklasser och fulla kvällskurser. Det är roligt att många vill yoga och vi är glada att kunna starta varje dag i så fint sällskap. Det ökar motivation och energinivåer särskilt när vi går mot kallare väder och mörkare morgnar. När det är många i shalan samtidigt är det extra viktigt att vi tar hänsyn och visar varandra respekt så att miljön känns trygg och trevlig för alla. Vi vill därför påminna alla att läsa igenom våra shalaregler som finns här

Vi har några händelserika månader bakom oss med Ribban yogafestival i augusti och 10-års jubileum i september. Vi firade 10-år som yogaskola med ett lyckat kalas och öppet hus för både gamla och nya deltagare. Stort tack till alla som deltog och förgyllde dagen. Bilder från eventet finns på våra IG och FB konton.

I höst och vinter har vi fler sociala sammankomster inplanerade och såklart nya intressanta kurser och workshops samt ett särskilt vinter yogaretreat. Läs nyhetsbrevet och håll koll på allt som händer i shalan de kommande månaderna.

YOGA RETREAT PÅ TENERIFFA
Redan nu vill vi flagga för vår vinterresa till Purple Valley Yoga Centre på södra Teneriffa. Där får du chans till en nystart och börja 2024 på bästa sätt med yoga, sol och god mat. Den 2-13 januari undervisar Isabella ett 10-dagars retreat på den fina gården Hacienda Cristoforo (ankomst och avresedagar är 2:e och 13:e så retreatet äger rum 3-12 januari). Det blir en favorit i repris från 2023 när vi åkte dit första gången. Bilder från retreatet 2023 och den vackra kursgården med omgivningar kan du se på vårt Instagramkonto. Ladda batterierna och bryt av vintern med denna resa. Boka redan nu medan flygen billigare! Mer info om programmet, pris och hur du bokar hittar du här.

HÖSTSCHEMAT 
Det reguljära schemat återfinns som vanligt på schemasidan och löper fram till jul. Under schemat längst ned på sidan hittar du planerade schemaändringar och vem som eventuellt vikarierar. Kolla gärna schemasidan regelbundet för att se eventuella uppdateringar. En söndag i månaden har vi guidad klass av första serien följt av tea & talk där vi samlas för diskussion om yogans filosofi. Kommande tillfällen ser du på översiktsschemat. Alla kan delta i guidad klass, man behöver inte kunna hela serien men fråga läraren innan om det är första gången du provar guidad klass.

GÄSTLÄRARE

TEA&TALK MED MARTIN GANSTEN - äger rum en gång i månaden efter guidad klass. Docent Martin Gansten från Lunds Universitet ger en kurs i "Yoga som koncept och praktik - en historisk sammanfattning" som löper över fyra söndagar i höst. Det är olika tema vid varje föreläsning och man kan välja att delta en eller alla gånger. Har du missat ett tillfälle finns alla inspelade via zoom och du kan se dem i efterhand. Man kan delta live i shalan eller online. Boka gärna din plats i förväg  - läs mer här.

TRAUMAANPASSAD YOGA (för ångest och depression) - en särskild helgworkshop med Josefin Wikström den 7-8 oktober. Läs mer här . Kursen är fullbokad live men det finns fortfarande möjlighet att delta online via Zoom. Observera att under helgen med Josefin är alla reguljära kurser och mysoreklasser i shalan inställda.

SENHÖSTENS KURSER
Efter novemberlovet startar andra omgången av våra grundkurser i ashtanga samt i yin yoga/meditation. Läs mer om alla kommande kurser och event på vår eventsida. Sidan uppdateras efterhand så besök den gärna regelbundet för att se kommande kurser och workshops.
 
GRUNDKURS ASHTANGA nivå 1 måndagar med Isabella start den 6/11
 
FORTSÄTTNING ASHTANGA nivå 2 (halv ledd, halv mysore) onsdagar med Helena start 8/11

YIN YOGA & MEDITATION på tisdagar med Miho med start 7/11

RESTORATIVE YOGA  - särskild fredagsklass med Miho en gång i månaden. Få chans till återhämtning och vila 13/10, 17/11, 15/12 . Läs mer här

Det var allt för nu. Nästa nyhetsbrev kommer i november med information om julschemat och sociala evenemang i december. Redan nu kan du läsa om vår årliga julbrunch som hålls den 10/12 samt om årets sista klass på nyårsafton. Dessa ligger ute som event på vår evenemangssida.
Håll gärna utkik mellan nyhetsbreven genom att följa oss på sociala medier (länkar i menyn ovan). Är man inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden.

Yoga lugnt & ta djupa andetag
Isabella & crew

P.S Glöm inte att du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos oss och vi är även godkända för Fysisk aktivitet på recept.
 

ÖPPET HUS & 10-års jubileum 10:e september

| Isabella Nitschke

Den 10:e september firar Ashtanga Yoga Malmö 10år och vi bjuder in till Öppet hus för att fira. Mellan kl 11.30-15 kan man prova gratis yogaklasser i Ashtanga yoga, Yin yoga  samt Yoga för stressreducering. Vi bjuder på kaffe och te, ta gärna med en vän! Välkommen att träffa några av våra lärare, få svar på dina frågor om yoga, allt i en avslappnad och trevlig miljö. 

Redan existerande deltagare är välkomna att ta med vänner och familj för att fira Ashtanga Yoga Malmö och Medborgarskolans 10-års jubileum i samarbete. Under hela september erbjuder vi dessutom rabatt på utvalda kurser och träningskort. Läs mer om detta och öppet hus här

 


NYHETSBREV AUGUSTI 2023

| Isabella Nitschke
Hoppas ni hittills haft en skön sommar och har fått chans till återhämtning och att ladda batterierna. Vi har en härlig juli månad bakom oss med ...

SOMMARENS ÖPPETTIDER

| Isabella Nitschke
Vårt reguljära schema fortsätter till den 14:e juli med dagliga morgon mysoreklasser, varefter vi tar industrisemester i två veckor innan vi åter ö...

NYHETSBREV SOMMAR 2023

| Isabella Nitschke
Det var ett tag sedan vi skickade något nyhetsbrev men nu är det äntligen här! Vi har en händelserik och rolig vårtermin bakom oss med fullt hus ...

ÖPPETTIDER I PÅSK

| Isabella Nitschke
Under påskhelgen har vi särskilda öppettider: TORSDAG 6 APRIL är det fullmåne och morgonmysore är inställt FREDAG 7 APRIL LÅNGFREDAG mysoreklass ...

NYHETSBREV VÅR 2023

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner, Nu har snart halva vårterminen gått och vi närmar oss påsk. Morgnarna blir allt ljusare men det varmare vädret låter tyvärr vänta...

NYHETSBREV JANUARI 2023 - NYSTART

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner, Hoppas ni fått en fin start på det nya året och är taggade inför många nya yogaupplevelser under våren. Några av oss är just ti...

NYHETSBREV slutspurt 2022

| Isabella Nitschke
Då närmar vi oss slutet på höstterminen och december månad har gjort entré med alla fina ljus som lyser upp i mörkret. Det är en stämningsfull ti...

ÖPPETTIDER JUL & NYÅR

| Isabella Nitschke
Mellan den 24:e december till den 7:e januari har vi särskilda öppettider på yogaskolan. Se schemat nedan för när du kan komma och träna. Notera at...

Yogaresa till Teneriffa 9-16 januari 2023

| Isabella Nitschke
  Vinterns yogaresa går till Teneriffa, Purple Valley Yoga Centre. Isabella och Matt Ryan (som varit och gästspelat i Malmö två gånger senaste å...

NYHETSBREV nov/dec 2022

| Isabella Nitschke
Nu börjar löven falla från träden och hösten verkar ha gjort sitt intåg på riktigt. Snart är det dags att ställa om klockan och det blir lite mör...

NYHETSBREV HÖST 2022

| Isabella Nitschke
Höstens verksamhet dragit igång på riktigt med nya kvällskurser och workshops. Morgonklasserna är fulla och det är en härlig energi i shalan. Som...

NYHET! Klasser i Lund

| Isabella Nitschke
Från och med den 1 september återupptar vi undervisningen i Lund efter en paus på nästan tre år. Denna gång sker det i ny tappning med en särskild ...

NYHETSBREV AUGUSTI (sensommar) 2022

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Välkomna tillbaka efter semestrar och skollov. Hoppas att ni haft och fortsatt har en fin sommar. Shalan är öppen igen efter ett ko...

NYHETSBREV SOMMAR 2022

| Isabella Nitschke
Sommaren med skollov och semestrar står inför dörren och vi håller alla tummarna för sol och värme såklart. Ashtanga Yoga Malmö kommer hålla öppe...

SOMMARÖPPET samt smygtitt på höstens schema

| Isabella Nitschke
Vårterminens schema löper fram till den 15/7 men alla våra kvällsklasser/kurser fasas ut under juni månad för att sedan starta på nytt i höst. En ö...

NYHETSBREV PÅSK 2022

| Isabella Nitschke
Våren är [nästan] här och påsken med lite ledighet står inför dörren. Vi kan med glädje meddela att vi i påsk åter gästas av Matt Ryan som är på be...

PÅSKÖPPET 2022

| Isabella Nitschke
Under påskhelgen har vi öppet följande tider. Skärtorsdag och långfredag gästas vi av Matt Ryan som undervisar Mysoreklasserna. Månads och klippkor...

NYHETSBREV VÅR 2022

| Isabella Nitschke
Äntligen går vi mot ljusare tider, Covidrestriktionerna har lyfts och dagarna blir längre. Januari gav en tuff start på året när Omikron svepte s...

SHALAN STÄNGD den 18-23/1 -22

| Isabella Nitschke
VIKTIGT MEDDELANDE! På grund av de för närvarande mycket höga infektionstalen och den snabba spridningen av Covid-19 i Malmö har vi beslutat att...

NYHETSBREV JANUARI 2022

| Isabella Nitschke
Vi önskar alla våra deltagare ett gott nytt år och god fortsättning. Vi hoppas att ni haft fina helgdagar oavsett om ni firar jul/nyår eller inte...

UPPDATERING återinförda Covid-restriktioner

| Isabella Nitschke
VIKTIG INFORMATION gällande Covid-19 restriktioner i shalan. Från och med den 23/12 och 12/1 gäller återinförda Covid-restriktioner i samhället vi...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2021

| Isabella Nitschke
Höstterminen börjar lida mot sitt slut och vi på Ashtanga Yoga Malmö vill passa på att tacka för ytterligare ett år där ert deltagande och engage...

ÖPPETTIDER JUL & NYÅRSHELGERNA samt smygtitt på VÅRSCHEMAT

| Isabella Nitschke
Under jul och nyårshelgerna (24/12-5/1) har vi särskilda öppettider. Läs nedan för detaljerad information. Vårens schema startar den 6/1-22. Du hit...

Tillfälliga schema-ändringar nov/dec 2021

| Isabella Nitschke
Höstschemat gäller fram till den 23/12 och därefter har vi stängt 24-26/12. Vi avslutar vår online undervisning från och med den 4/11 och enbart de...

NYHETSBREV nov/dec 2021

| Isabella Nitschke
Äntligen har vi återgått till ett liv utan restriktioner och vi kan se fram emot att få träffas oftare igen både på och utanför yogamattan. Några...

Tillfälliga schema-ändringar sept/oct 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema gäller från den 1 september och fram till jul. Under terminen kan det dock förekomma tillfälliga ändringar vad gäller vikarie, klass...

NYHETSBREV AUGUSTI/HÖST 2021

| Isabella Nitschke
Hoppas att ni haft en härlig sommar och kunnat njuta av det (fram till nu...) fina vädret samt ladda batterierna. De något lättade covid-restrikt...

Smygtitt på höstens schema 2021

| Isabella Nitschke
Höstens schema drar igång den 1:e september men du kan redan nu ta en titt på alla klass och kurstider. Lagom till terminsstart kommer översiktssch...

RIBBAN YOGAFESTIVAL 28-29 augusti 2021

| Isabella Nitschke
Helgen den 28-29 augusti deltar Ashtanga Yoga Malmö i det årliga evenemanget Ribban Yogafestival vid T-bryggan på Ribersborgsstranden i Malmö. Vid ...

LÄTTADE COVID-RESTRIKTIONER från den 15/7-2021

| Isabella Nitschke
Från och med torsdagen den 15 juli får vi äntligen vara fler i shalan igen. Folkhälsomyndigheten lyfter då regeln om en person per 10m2 och vi måst...

NYHETSBREV SOMMAR 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Goda nyheter – vi kommer ha öppet hela sommaren för er som hemestrar i stan, i sommarstugan eller är på besök i de södra delarna av...

SOMMARSCHEMA & tillfälliga ändringar jun/jul/aug

| Isabella Nitschke
Under sommarmånaderna juni, juli,augusti råder ett särskilt sommarschema (se nedan). Morgonklasserna fortsätter som vanligt hela sommaren (med unda...

NYHETSBREV APRIL/MAJ 2021

| Isabella Nitschke
Det var ett tag sedan vi skickade ut något nyhetsbrev. Vi har alltjämt öppet yogashalan, men de skärpta Corona-restriktionerna som infördes den 10/...

VIKTIG UPPDATERING! NYA REGLER I SHALAN FRÅN 10 JANUARI 2021

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,Den nya tillfälliga ”pandemilagen” som regeringen antog idag den 8 januari sätter begränsningar på max antal personer som tillåts v...

NYHETSBREV JUL & NYÅR 2020/21

| Isabella Nitschke
Kära yogavänner,2020  visade sig tyvärr inte från sin bästa sida och gav oss mest tuffa tider med många utmaningar. För att upprätthålla någon form...

TRÄNA MED OSS PÅ DISTANS – online medlemskap

| Isabella Nitschke
Till följd av rådande Covid19 restriktioner fortsätter vi med undervisning både i shalan och online så länge det behövs. Alla klasser – Mysore och ...

UPPDATERAT: COVID-19 RIKTLINJER vid yogaskolan

| Isabella Nitschke
Kära yogis,Er hälsa och säkerhet är av yttersta vikt för oss. För att stoppa/begränsa spridningen av Covid-19 och annan säsongsinfluensa följer vi ...

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson