Nybörjare

Om du inte tidigare har utövat Ashtanga yoga är det lämpligt att först gå en nybörjar/grundkurs för att få en inblick i hur denna yogaform utövas. Grundkurserna vänder sig också till den som redan tränat andra typer av yoga men som vill lära sig Ashtanga yoga grundligt och få bättre kännedom om dess bakgrund och metod.

Nybörjar/grundkurser ger dig grunderna i Ashtanga yogan. Vi börjar med en kort introduktion till yogans filosofi följt av en gradvis inlärning av stående asanas (positioner) ur ashtanga yogans första serie. Fokus ligger framför allt ut på att lära sig synkronisera andning och rörelse (sk vinyasa krama), få kännedom om Bandha (energilås i kroppen) och Drishti (fokus för ögonen).

Alla deltagare på grundkursen rekommenderas att komma till i mysore-klasserna parallellt med kursen. Mysore-stil är det traditionella sättet att utöva ashtanga yoga på. Du kan läsa mer om dessa klasser här. Ett gratis mysoretillfälle per vecka ingår i grundkurspriset.

Har du frågor läs även gärna sektionerna ”vanliga frågor” och ”generella råd/tips” här på hemsidan innan du kommer till klassen. Tveka heller inte att höra av dig om du vill veta mer. Vi ber er uppmärksamma att vi har en åldersgräns på 16 år och kräver målsmansgodkännande för alla deltagare under 18 år.

Kommande kurser VT-2023

Under 2022-23 erbjuder vi flera grundkurser (nivå 1 och 2) och introduktionstillfällen i Ashtanga yoga i våra lokaler vid Värnhemstorget i Malmö. Du hittar datum för planerade tillfällen/kurser listade nedan. Klicka sedan på länkarna för detaljerad information.

  • Nybörjare grundkurs nivå 1

PÅGÅENDE:

8-veckors grundkurs på måndagar med start den 30 januari 2023 kl.17.15-18.45 på Värnhem. Mer info och anmälan här .

KOMMANDE:

8-veckors grundkurs på lördagar med start den 4 mars 2023 kl. 10-11:30 på Värnhem. Mer info och anmälan här

8-veckors grundkurs på måndagar med start den 17 april 2023 kl.17.15-18.45 på Värnhem. Mer info och anmälan här

  • Nybörjare/fortsättning nivå 2

PÅGÅENDE:

9-veckors kurs på onsdagar med start den 25 januari 2023 kl.17.30-19 på Värnhem. Mer info och anmälan här.

KOMMANDE:

9-veckors kurs på onsdagar med start den 12 april 2023 kl.17.30-19 på Värnhem. Mer info och anmälan här.

6-veckors kurs på lördagar med start den 13 maj kl. 10-11:30 på Värnhem. Mer info här.

Nya kurser planeras löpande. Abonnera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte missar nästa kursstart. Alla våra grundkurser drivs i samarbete med Medborgarskolan. Via dem kan du även hitta kurser/klasser vid vår filial i Lund (Ashtanga Yoga Lund). Föranmälan krävs till alla kurser.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson