Nybörjare

Om du inte tidigare har utövat Ashtanga yoga är det lämpligt att först gå en nybörjar/grundkurs för att få en inblick i hur denna yogaform utövas. Grundkurserna vänder sig också till den som redan tränat andra typer av yoga men som vill lära sig Ashtanga yoga grundligt och få bättre kännedom om dess bakgrund och metod.

Nybörjar/grundkurserna, nivå 1, ger dig grunderna i Ashtanga yogan. Vi börjar med en kort introduktion till yogans filosofi följt av en gradvis inlärning av stående asanas (positioner) ur ashtanga yogans första serie. Fokus ligger framför allt ut på att lära sig synkronisera andning och rörelse (sk vinyasa krama), få kännedom om Bandha (energilås i kroppen) och Drishti (fokus för ögonen).

Alla deltagare på grundkursen rekommenderas att komma till i Mysore-klasserna parallellt med kursen. Ett gratis Mysoretillfälle per vecka ingår i kurspriset.

Har du frågor läs även gärna sektionerna ”vanliga frågor” och ”generella råd/tips” här på hemsidan innan du kommer till klassen. Tveka heller inte att höra av dig om du vill veta mer. Vi ber er uppmärksamma att vi har en åldersgräns på 16 år och kräver målsmansgodkännande för alla deltagare under 18 år.

Kommande kurser 2021

Under 2021 erbjuder vi flera grundkurser och introduktionstillfällen i Ashtanga yoga i våra lokaler vid Värnhemstorget i Malmö. Alla kurser följer folkhälsomyndighetens säkerhetsrekommendationer. Du hittar datum för planerade tillfällen/kurser listade nedan. Klicka sedan på länkarna för detaljerad information.

  • Nybörjare nivå 1

PÅGÅENDE: 8-veckors kurs på måndagar med start den 6 september kl.17.15-18.45 på Värnhem. Mer info och anmälan här. OBS! Kursen är fullbokad med väntelista.

8-veckors kurs på torsdagar med start den 23 september kl.17.15-18.45 på Värnhem. Mer info och anmälan här

KOMMANDE:

5-veckors intensivkurs på måndagar med start den 8 november kl.17.15-18.45 på Värnhem. Mer info och anmälan här

Abonnera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte missar nästa kursstart. Alla våra grundkurser drivs i samarbete med Medborgarskolan. Via dem kan du även hitta kurser i Limhamn hos vår "vän-shala" som drivs av Gunilla, en av våra deltagare. Föranmälan krävs till alla kurser.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson, Alessia Campostrini