Skip to main content

Om Ashtanga Yoga Malmö

Ashtanga Yoga Malmö är en yogaskola grundad av Isabella Nitschke år 2013 då hon återvände till Sverige efter flera års studier och arbete utomlands med internationell politik samt inom yoga och hälsobranschen. Sedan starten 2013 har Ashtanga Yoga Malmö samarbetat med Medborgarskolan och bedrivit sin verksamhet i deras lokaler. Skolan gick först under namnet Ashtanga Yoga Malmö/Lund eftersom vi hade undervisning i båda städerna. I samband med flytt till en ny yogastudio vid Värnhemstorget i början av 2018 valde vi att koncentrera undervisningen till en plats. Undervisningen i Lund upphörde och skolan bytte namn till Ashtanga Yoga Malmö. I september 2022 återupptogs en del av undervisningen i Lund genom en ny filial; Ashtanga Yoga Lund.

Alla oavsett bakgrund och erfarenhet är välkomna att yoga hos Ashtanga Yoga Malmö – nybörjare liksom avancerade yogautövare. Det är vår övertygelse är att yoga ska vara tillgängligt för alla och vi strävar efter att anpassa alla övningar till den enskilde individens behov. Vår intention är att erbjuda alla våra deltagare ett tryggt utrymme att utvecklas i, på ett fysiskt liksom mentalt plan. Vi önskar inspirera alla våra elever att hitta sin egen väg genom att uppmuntra till nyfikenhet, oberoende och glädje på yogamattan såväl som utanför den. Läs gärna mer om oss på denna hemsida, för mer information om vår undervisning klicka här.

Ashtanga Yoga Malmö erbjuder daglig yogaundervisning där klasserna främst utgörs av sk Mysore-style klasser (egenträning i grupp med personlig vägledning). Vi erbjuder även särskilda grund och fortsättningskurser i Ashtanga, yin yoga och även yoga för stressreduktion och nedvarvning.

På mysoreklasserna arbetar vi främst med ashtangasekvenserna som ramverk men strävar efter att vara lyhörda för deltagarens individuella behov och personliga situation. Vi hjälper varje utövare att hitta varianter och anpassningar som passar den specifika individen. Du kan läsa mer om ashtangayoga här.

Ashtanga Yoga Malmö tror på flexibilitet i kropp och sinne och följer ett icke-dogmatiskt förhållningssätt. Vi anser att yoga är [ett] verktyg som kan bidra till att förbättra din vardag och din relation till dig själv och andra. Vi arbetar därför även med metoder som utvecklats av Traumaanpassad Yoga Sverige och The Minded Institute. 

Största delen av vår undervisning leds av Isabella Nitschke och/eller någon av våra erfarna assisterande lärare.  Läs mer om vårt lärarteam här.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan du kommer första gången eller hör av dig om du har frågor.