Om Ashtanga Yoga Malmö

Ashtanga Yoga Malmö är en yogaskola grundad av Isabella Nitschke år 2013 i samband med att hon återvände till Sverige efter att ha levt många år utomlands, först i samband med studier och arbete i flertalet internationella institutioner och därefter som egen företagare inom yoga och hälsobranschen. Skolan gick först under namnet Ashtanga Yoga Malmö/Lund eftersom vi hade undervisning i två studios i respektive stad. Sedan starten 2013 har vi samarbetat med Medborgarskolan och bedrivit vår verksamhet i deras lokaler. I samband med flytt till en ny yogastudio vid Värnhemstorget i början av 2018 valde vi att koncentrera undervisningen till en plats. Undervisningen i Lund upphörde och skolan bytte namn till Ashtanga Yoga Malmö.

Alla oavsett bakgrund och erfarenhet är välkomna att yoga hos oss – nybörjare liksom avancerade yogautövare. Vår övertygelse är att yoga ska vara tillgängligt för alla och vi försöker anpassa alla övningar till individens behov. Vi strävar efter att erbjuda alla våra elever ett tryggt utrymme att utvecklas genom sitt yogautövande på ett fysiskt liksom mentalt plan. Läs gärna mer om oss på denna hemsida, för mer information om vår undervisning klicka här.

Ashtanga Yoga Malmö erbjuder daglig yoga undervisning där klasserna främst utgörs av sk Mysore-style klasser samt särskilda grundkurser. Ashtangayogan har rötter i Mysore, Indien, och är en yogaform som innefattar en dynamisk fysisk praktik där man arbetar lika mycket med styrka och rörlighet. Flödet av yogapositioner som sker i koordination med andningen (vinyasa krama) har som syfte att hjälpa utövaren uppnå balans och stabilitet i både kropp och själ. Du kan läsa mer om Ashtangayoga här.

Största delen av vår undervisning leds av Isabella Nitschke (auktoriserad Ashtanga Yogalärare) och/eller någon av våra erfarna assisterande lärare. Isabella har många års erfarenhet av yogaundervisning samt eget yogautövande och hon har tillstånd av Sharath Jois att lära ut Ashtangayogans första och andra serie. Läs mer om vårt lärarteam här.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan du kommer första gången eller hör av dig om du har frågor.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson, Alessia Campostrini