NYHETSBREV PÅSK 2022

| Isabella Nitschke

Våren är [nästan] här och påsken med lite ledighet står inför dörren. Vi kan med glädje meddela att vi i påsk åter gästas av Matt Ryan som är på besök i Sverige. Under två dagar undervisar Matt morgonmysore i shalan utan extra kostnad. Månads och klippkort gäller och man behöver inte boka i förväg. Ta chansen att yoga med en erfaren internationell lärare och få lite extra tips till din yogapraktik. Tänk på att vi har särskilda öppettider på helgdagar - du hittar påskens tider här i nyhetsbrevet och övriga temporära ändringar på schemasidan.

Kom också ihåg att vi två gånger i månaden har guidad klass av första serien (en fredag och en söndag). Isabella leder klassen på Sanskrit och engelska men man behöver inte kunna hela första serien för att delta. Däremot lämpar klassen sig inte för helt nybörjare. Nästa tillfälle är söndagen den 10 april. Efteråt samlas vi för "Tea&Talk" då vi över en kopp te och hemlagad gröt diskuterar ett yogiskt tema. Ämnet för nästa gång är "Ashtangans 8 grenar" - lär dig lite mer om Ashtanga yogans filosofi och tankarna bakom praktiken. Kan man inte komma på guidad klass är man såklart välkommen enbart på "Tea&Talk".

ÖPPETTIDER i PÅSK

SKÄRTORSDAG 14 APRIL - MATT RYAN gästlärare morgonmysore kl 06:15-8:45.

LÅNGFREDAG 15 APRIL - MATT RYAN gästlärare morgonmysore kl 09:00-11:15.

PÅSKDAGEN 17 APRIL morgonmysore med Isabella kl 09:00-11:15

ANNANDAG PÅSK 18 APRIL morgonmysore med Isabella kl 09:00-11:15

Vårens schema löper fram till den 8 juli och veckan därpå undervisar Isabella sommarens yogaretreat vid Kadermo Conscious Living i Hangö, Finland (läs mer om detta nedan). Men innan dess händer redan mycket på yogaskolan:

NYA KURSER APRIL/MAJ

- GRUNDKURS intensiv ledd av Isabella på måndagskvällar. Kort kurs på 5 veckor med start måndagen den 25/4. I maj börjar en likadan kurs med Helena på lördagsförmiddagar med start 14/5. Alla våra grundkurser hittar du här

- YIN YOGA & Meditation med Miho återkommer med en ny kursstart den 26/4. Under 8 tisdagskvällar kan man njuta av denna lugnare form av yoga och mindfulness. OBS! Denna kursomgång kommer till skillnad från förra hållas på engelska. Som tidigare gäller att existerande medlemmar kan delta med sina kort. Oavsett om man går kursen eller kommer dropin som medlem krävs föranmälan via Medborgarskolan. Mer info här

- FORTSÄTTNINGSKURS (blandad ledd klass och Mysore style) med Helena på torsdagar fortsätter med ny omgång, start den 5/5. Man kan anmäla sig till hela kursen (8ggr) men våra existerande medlemmar kan också komma enstaka tillfällen med sina månads/klippkort. Föranmälan krävs för alla och görs via vår partner Medborgarskolan. Mer info här

- FRIDAY FUN äger rum den 13/5 med Isabella. Temat är "från hunden till huvudstående" med fokus på inversioner och armbalanser (ej handstående). Vi utforskar stabilitet och styrka för att utföra alltifrån grundläggande till mer avancerade positioner. Läs mer och anmäl dig här.

SOMMARENS YOGARESA
Den 10-15 juli kan vi äntligen återvända till ön Kadermo i finska skärgården efter två års uppehåll på grund av Covidpandemin. Isabella undervisar en veckas yogaretreat på Kadermo Conscious Living med yoga klass morgon och kväll, vegetarisk mat, finskt bastubad - allt i ekologisk tappning. På Kadermo får du möjlighet till paus från vardagens stress och kan återhämta dig i en lugn och vacker skärgårdsidyll samt möjligheten att fördjupa dig i din yogapraktik. Kadermo är helt magiskt och måste upplevas, så tveka inte utan följ med! Läs mer om yogaveckan på vår evenemangssida.

YOGA FÖR UKRAINA
Med anledning av invasionen av Ukraina och de människor som flytt till Sverige från kriget, har vi bestämt att låna ut våra lokaler till en ukrainsk yogalärare för en yogaklass. Onsdagen den 13/4 kl 16-17 leder Milana en hatha yogaklass på ukrainska för flyktingar som hamnat i vår del av Skåne. Känner du någon som skulle vilja (eller har behov av) att delta får du gärna be dem kontakta oss. Dela gärna denna information med kollegor, vänner och familj.

Det var allt för nu, mer info om sommarens schema kommer i nästa nyhetsbrev. Håll dig gärna uppdaterad mellan nyhetsbreven genom att följa oss på sociala medier (länkar i menyn ovan). Är du inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi dig att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden. Har du frågor är du såklart alltid välkommen att maila oss.

Glad påsk! Vi ses på yogamattan!

Isabella & crew


Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson, Alessia Campostrini