ASHTANGA YOGA SOMMARRETREAT hos KADERMO CONSCIOUS LIVING

Retreat (se)
boat-house-photo
Datum: söndag, den 10 juli 2022 17:15 - fredag, den 15 juli 2022 12:30

Plats: Kadermo Conscious Living

Sommaren 2022 återvänder vi äntligen till Kadermo Conscious Living i närheten av Hangö, Finland. Den 10-15 juli undervisar Isabella en yogavecka öppen för alla nivåer av utövare. Isabella har tidigare undervisat två sommarretreeat i Kadermo men under 2020+21 blev vi tvungna att pausa pga Covid19-pandemin.

Kadermo retreat center

Ön Kadermo ligger bara några timmar från Helsingfors och är lätt att nå med tåg direkt från flygplatsen. Retreatcentret erbjuder ett unikt tillfälle att uppleva yoga i en fredlig, orörd och idyllisk miljö. Det finns inga butiker eller bilar och knappt några människor på ön. Centret ligger i ett skyddat ekskogsområde där några av ekarna är 500 år gamla.

Kadermo Conscious Living är grundaren Stefan Engströms hem största delen av året. Han föddes på ön och startade retreatcentret 1994. Sedan dess har människor från hela världen rest dit för att utöva yoga och medveten självutveckling.

Veckoprogram

I retreatet ingår två dagliga yogaklasser, en på morgonen och en på eftermiddagen. Morgonundervisningen utgörs av Mysore style klasser men beroende på gruppens nivå kan nyare deltagare utövare också erbjudas mer guidad praktik vid behov. Innan morgonklassen utövar vi tystnad och deltagarna kan sitta i egen meditation och andningspraxis i meditationssalen.

Eftermiddagsundervisninghålls mellan 16.00-18.30. Denna klass ger deltagarna möjlighet att fördjupa sin förståelse av yogan genom att se på bl a asana teknik, andningsövningar, yoga filosofi och chanting. Varje klass har ett särskilt tema utifrån deltagarnas behov och önskemål men kommer även att innehålla enkla andnings och avslappningstekniker.

All yogaundervisning under veckan leds av Isabella Nitschke, auktoriserad Ashtanga yogalärare (nivå 2) av Sharath Jois.

Kost och Logi

Deltagarna bor i de olika husen på ön; några rum finns i en tvåvåningsstuga med utsikt över havet vilket 10 minuters promenad från det stora huset, andra rum finns i vinterhuset som ligger närmare yoga shalan. Husen är byggda i en gammaldags traditionell stil från tidigt 1900-tal. Centret är eko-vänligt med bl a vedeldade duschar och torrtoa.

Vi åtnjuter dagligen vegetarisk lunch och middag. Olika teer finns tillgängliga hela dagen. Det lilla kaféet är också öppet på morgonen för kaffe och smoothies (ingår ej i priset). Efter lunch har alla ledig tid att utforska omgivningen, gå, simma, paddla, läsa ett stort utbud av yogaböcker från biblioteket eller njuta av finsk bastu.

Bokning och betalning

Alla reservationer och betalningar görs via Stefan Engström per email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Antalet platser är begränsat för att deltagarna ska få en så speciell upplevelse som möjligt under den tid de vistas på ön. Retreat-centret har löpande verksamhet hela sommaren och det finns möjlighet att få rabatt för den som vill stanna mer än en vecka.

För mer information och detaljer om sommarprogrammet besök Kadermo Conscious Living hemsida. Om du har frågor angående programmet och yogan hör gärna av dig till Isabella här

Pris: ca 290 - 840 Euro (beroende på vistelsens längd)

 

 

Alla datum


  • Från söndag, den 10 juli 2022 17:15 till fredag, den 15 juli 2022 12:30

Powered by iCagenda

Denna sida uppdateras kontinuerligt med nya kurser.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson, Alessia Campostrini