NYHETSBREV APRIL/MAJ 2021

| Isabella Nitschke

Det var ett tag sedan vi skickade ut något nyhetsbrev. Vi har alltjämt öppet yogashalan, men de skärpta Corona-restriktionerna som infördes den 10/1 gjorde att vi fick ändra en del i planeringen och skjuta flertalet kurser på framtiden. De reguljära mysoreklasserna samt grundkurserna löper dock som vanligt men vi anpassar antalet deltagare i salen och använder oss av angränsande danssal ifall vi råkar bli för många. Det går också fortsättningsvis att delta online via Zoom (dock ej på grundkursen) om man har månads/klipp eller särskilt onlinekort. Är du nyfiken på hur detta funkar får du gärna höra av dig.

PÅSKÖPPET – vi ber er uppmärksamma att vi under påsken har särskilda öppettider (detta och alla andra temporära schemaändringar för april/maj återfinns här):
2/4 Långfredag Mysore 9-11.30
4/4 Påskdagen Guidad Primary 9-10.30 följt av tea&talk
5/4 Annandag påsk Mysore 9-11.30
På annandagen kl 11.30-12.30 leder Isabella dessutom en pop-up workshop i Chantingens grunder. Vi lär oss uttala på Sanskrit samt en del grundläggande mantran. Är du intresserad ber vi dig maila oss.

NYA KURSER med start i april 2021:

ASHTANGA GRUNDKURS – startar måndagen den 12/4. Kursen är 8v lång och ger utöver kurstillfällena chans att testa Mysore practice gratis varje vecka. Tipsa gärna era vänner.

YIN YOGA & MEDITATIONs kurs med Miho fortsätter om tisdagskvällarna med ny kursstart den 13/4 (kursen hålls även online). Du kan delta med månads/säsongs/klippkort men föranmälan krävs.

FORTSÄTTNINGSKURS (grundnivå) –  med Sara återupptas den 15/4 på torsdagskvällar. Passar den som gått en grundkurs och vill ha mer guidad vägledning i grupp eller den som haft en paus och vill fräscha upp sitt Ashtanga-minne. Kursen är även öppen som ”guidad klass” (1/2 primary) för er som redan har månads/säsongs/klippkort hos oss. Alla behöver anmäla sig i förväg för att vi ska ha koll på deltagarantalet.

SOMMAREN 2021 hoppas vi kunna genomföra fler roliga evenemang och sånt som somrar brukar innebära. Beroende på huruvida Corona-restriktionerna lättas eller ej kan vi gå vidare med våra inbjudna gästlärare Matt Ryan och Tim Feldmann. Vi planerar även en yogahelg i Mölle, hos Yoga by the Sea. Håll ögonen öppna på vår hemsida samt sociala medier för uppdateringar. En aktivitet som redan är spikad inför sommaren är:

YOGA RETREAT PÅ ÖN KADERMO, FINLAND, 1-8 augusti. Det blir tredje året som Isabella är inbjuden att undervisa vid Kadermo Conscious Living i finska skärgården utanför Hangö. Förra året var vi tvungna att ställa in pga Corona men i år kan vi äntligen återvända till lugnet och naturen på Kadermo. En veckas yoga, vegetarisk mat och bad i havet med finsk bastu efter. Bästa sättet att ladda batterierna och fördjupa sig i sin yogapraktik.

Det var allt för nu. Innan vi avslutar vill vi flagga för årets YOGA STOPS TRAFFICK klass som är del av ett världsomspännande yoga-event i kampen mot människohandel. I år ordnar vi klassen vid fullmånen söndagen den 28/3 (ingen Mysore då).

Tack än en gång för ert stöd och samarbete kring de restriktioner vi tvingats följa det senaste året. Det känns extra viktigt att kunna ha öppet i dessa tider för att främja både fysisk samt psykisk hälsa. Förhoppningsvis kan vi snart anordna fler roliga workshops och evenemang samt sociala sammankomster även utanför yogamattan. Det finns planer på både knytkalas/brunch samt kirtan utomhus till våren/sommaren. Vi ser fram emot att återse alla gamla ansikten (men också nya) som inte kunnat ta sig till shalan det senaste året.

Håll er gärna uppdaterade mellan nyhetsbreven genom att följa våra sidor på sociala medier. Är du inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi dig att ansöka till den för att få tillgång till dagliga uppdateringar.

Sköt om er, håll er friska och håll avstånd på och utanför yogamattan. Vi ses i shalan eller online!
Isabella och crew


Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson, Alessia Campostrini