Skip to main content

Nybörjare

Om du inte tidigare har utövat ashtanga yoga är det lämpligt att först gå en nybörjar/grundkurs för att få en inblick i hur denna yogaform utövas. Grundkurserna vänder sig också till den som redan tränat andra typer av yoga men som vill lära sig ashtanga yoga grundligt och få bättre kännedom om dess bakgrund och metod.

Nybörjar/grundkurser ger dig grunderna i ashtanga yogan. Vi börjar alltid med en kort introduktion till yogans filosofi följt av en gradvis inlärning av stående asanas (positioner) ur ashtanga yogans första serie. Fokus ligger framför allt ut på att lära sig synkronisera andning och rörelse (sk vinyasa krama), få kännedom om Bandha (energilås i kroppen) och Drishti (fokus för ögonen).

Alla deltagare på grundkurserna rekommenderas att komma till i mysore-klasserna parallellt med kursen. Mysore-stil är det traditionella sättet att utöva ashtanga yoga på. Du kan läsa mer om dessa klasser här. Ett gratis mysoretillfälle per vecka ingår i grundkurspriset.

För den som vill prova en mjukare yogaform erbjuder vi även yin yoga och meditation samt kurser i yoga för stressreducering. Du hittar alla kommande kurser på vår evenemangssida .

Har du frågor läs även gärna sektionerna ”vanliga frågor” och ”generella råd/tips” här på hemsidan innan du kommer till klassen. Tveka heller inte att höra av dig om du vill veta mer. Vi ber er uppmärksamma att vi har en åldersgräns på 16 år och kräver målsmansgodkännande för alla deltagare under 18 år.

Kommande grundkurser i ashtanga yoga 2024

Vi erbjuder regelbundet flertalet grundkurser (nivå 1 och 2) och introduktionstillfällen i ashtanga yoga i våra lokaler vid Värnhemstorget i Malmö. Du hittar datum för planerade tillfällen/kurser listade nedan. Klicka sedan på länkarna för detaljerad information.

  • NYBÖRJARE GRUNDKURS nivå1

Kommande (sommar/höst):

Introduktionsklass (1 tillfälle plus två veckors gratis träning) - måndag den 17 juni kl.17.15-19. Mer info och anmälan här

ÖPPET HUS - prova på klasser och särskilda erbjudanden söndag 25/8. Mer info och anmälan här

8-veckors grundkurs på måndagar med start den 2 september 2024 kl.17.15-18.45. Mer info och anmälan här

10-veckors grundkurs på lördagar med start den 28 september 2024 kl.10.45-12. Mer info och anmälan här

6-veckors grundkurs (intensiv) på måndagar med start den 4 november 2024 kl.17.15-18.45. Mer info inom kort

  • FORTSÄTTNING GRUNDKURS nivå 2

Kommande:

8-veckors fortsättningskurs på onsdagar med start den 4 september 2024 kl.17.30-19. Mer info och anmälan här

10-veckors fortsättningskurs på lördagar med start den 28 september 2024 kl.08.45-10.30. Mer info och anmälan här

6-veckors fortsättningskurs (intensiv) på onsdagar med start den 6 november 2024 kl.17.30-19. Mer info inom kort

Nya kurser planeras löpande. Abonnera gärna på vårt nyhetsbrev så du inte missar nästa kursstart. Alla våra grundkurser drivs i samarbete med Medborgarskolan. Föranmälan krävs till alla kurser.