Skip to main content

Asanaförståelse och justeringsteknik - fortsättning DEL 2

Fördjupning
_DSF3787
  söndag, den 3 september 2023 11:30 - 14:00

  Ashtanga Yoga Malmö

Vill du lära dig mer om yogapositionernas syfte och mekanik? Vill du fördjupa din förståelse av den egna yogapraktiken? Denna kurs är en fortsättning på vårterminens delkurs 1 som täckte halva första serien i Ashtanga yoga (solhälsningarna, den stående sekvensen, sittande ställningar fram till Navasana, bakåtböjningar samt avslutande positioner ).

Delkurs 2 innefattar andra halvan av Ashtanga yogans första serie (från Navasana) samt de inledande bakåtböjningarna i andra serien. Kursen är öppen för de som deltagit i delkurs 1 men även utövare som gick kursen 2019/20, eller motsvarande kurs/workshop hos oss sedan 2015, och som vill fräscha upp sina kunskaper eller enbart gick delkurs 1 vid första tillfället. Övriga intresserade ombeds kontakta oss med sin förfrågan.

Kursen har som syfte att ge den enskilde utövaren en fördjupad förståelse av sin egen yogapraktik genom en djupstudie av olika positioners funktion och relation till varandra (vi utgår främst från Ashtanga Yogans första serie). Under kursen utforskar vi mekanismerna i varje asana; lär oss utföra dem på ett säkert och hållbart sätt samt övar på att hjälpa och justera andra (med samtycke) på ett lyhört och etiskt vis. Genom att justera andra kan vi få ytterligare insikt i och förståelse för positionerna och kroppen även om vi inte nödvändigtvis lär oss med syftet att senare själva undervisa.

Observera att kursen inte är en ”quick fix” eller en genväg för att lära sig serierna i Ashtanga Yoga. Kursen är INTE för nybörjare och är endast öppen för den som har regelbunden yoga praktik.

Datum: Söndag 3/9, 1/10, 22/10, 5/11, 3/12

Tid: 11.30-14

Pris: 2500kr (inkl moms), Early bird pris 2000kr vid anmälan före den 30/6 -2023

Lärare: Isabella Nitschke

Anmälan: Kursen är enbart öppen för ett begränsat antal deltagare. För att ansöka, skicka ett meddelande till oss per email.

*Bokningsregler: bokning är bindande och ej återbetalningsbar. Avbokning pga sjukdom accepteras med läkarintyg, då sker återbetalning minus en administrativ avgift på 200kr. Bokad plats kan överlåtas till annan deltagare eller person på väntelista om sådan finns.

Kursen består av 5 tillfällen i under HT-23 (en söndag i månaden). Varje klass är 2,5 timmar lång. Förutom att öva på att justera ”hands on” samt ge muntliga instruktioner, väntas deltagarna också observera ett antal Mysore klasser samt lära sig räkna traditionell vinyasa count och positionernas namn på Sanskrit. Kursen innebär också en del läsning av rekommenderad litteratur samt hemarbete.

 

 

Datumlista (Händelseinfosida)


  • söndag, den 3 september 2023 11:30 - 14:00

Denna sida uppdateras kontinuerligt med nya kurser.