Skip to main content

Traumaanpassad Yoga (TAY) – helgworkshop med Josefin Wikström

Gästlärare
031fad34-107f-497e-994d-61b66e06fcb9
  lördag, den 7 oktober 2023 09:00 - söndag, den 8 oktober 2023 16:00

  Ashtanga Yoga Malmö

Helgkursen med Josefin är fullbokad för deltagande på plats men vi tar emot anmälningar till reserv/väntelista och för de som önskar delta online kör vi en hybridversion via Zoom. För mer info läs nedan eller hör av dig till oss.

Vi är mycket glada att åter välkomna Josefin Wikström, grundaren av Traumaanpassad Yoga Sverige, till Malmö. Josefin gästade oss senast i mars 2022 då hon höll en mycket uppskattad dagsföreläsning om metoden Traumamanpassad yoga (TAY). Josefin återvänder till Malmö den 7-8 oktober 2023 för att hålla en mer djupgående helgworkshop bestående av både föreläsning och praktiska övningar från yoga och kroppsbaserade metoder som stöd vid ångest och depression. Helgen riktar sig särskilt till dig som arbetar professionellt med psykisk ohälsa inom vården, psykiatrin, kriminalvården eller ungdomsverksamhet samt till dig som arbetar som yogalärare eller med andra body-mind relaterade metoder. Workshopen passar även utmärkt för den som söker verktyg att hantera stress, ångest eller mental ohälsa på det personliga planet. Läs gärna mer om Josefin längst end på sidan och fortsätt scrolla för detaljerad information om workshopen, innehåll, program och pris.

 DU KOMMER ATT LÄRA DIG:

  • Vad Traumaanpassad yoga (TAY) är och varför kan det vara gynnsamt att arbeta med anpassade metoder vid psykisk ohälsa.
  • Hur yoga kan finnas som stöd vid ångest
  • Hur yoga och kroppsbaserade metoder kan finnas som stöd vid depression
  • (om du redan är yogalärare) vad kan du tänka på i din undervisning om deltagare bär på psykisk ohälsa.
  • Utforma klasser och övningar för nervsystemsreglering
  • Självhanteringstekniker för att hantera panikångest och starka reaktioner i yogaklassen och i vardagen.
  • Tekniker för att öka energin och cirkulationen.

FÖR VEM?

Alla som har ett intresse av hur yogan kan finnas som stöd vid psykisk ohälsa är välkomna. Yogaklasserna är på nybörjarnivå men det kan ändå vara gynnsamt att ha provat yoga tidigare.

Vissa delar av materialet kan vara triggande om du bär på pågående PTSD och paniksyndrom, kontakta gärna Josefin innan helgen (se mailadress nedan).

DAGLIGT PROGRAM 7-8 OKTOBER

Lördag 7 oktober - YOGA SOM STÖD VID ÅNGEST

Söndag 8 oktober - YOGA OCH KROPPSBASERADE METODER SOM STÖD VID DEPRESSION

Tid: 09-16 (Lunch 12-13.30)

Plats: Ashtanga Yoga Malmö, Grangatan 2, 212 14 Malmö

Pris: 2100kr hela helgen live på plats, 1800kr för deltagande på Zoom.

Lärare: Josefin Wikström, grundare av Traumaanpassad Yoga Sverige- Läs mer: www.traumaanpassadyoga.com

Kontakt för frågor gällande innehållDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

BOKNING: maila Isabella Nitschke Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

*Bokningsregler: bokning är bindande och ej återbetalningsbar. Avbokning pga sjukdom accepteras med läkarintyg, då sker återbetalning minus en administrativ avgift på 200kr. Bokad plats kan överlåtas till annan deltagare eller person på väntelista om sådan finns.

BRA ATT TA MED

Vattenflaska, anteckningsblock, egen yogamatta (begränsat antal finns till utlåning), snacks och frukt om man behöver under dagen samt gärna en varm tröja och sockar eller en filt (vi har några filtar till utlåning).

 

OM JOSEFIN

Josefin Wikström är grundare av Traumaanpassad yoga (TAY) i Sverige. Hon är utbildad vid och har ett nära samarbete med tidigare The Trauma Centre in Boston numera Trauma Research Foundation grundat av Dr.Bessel van Der Kolk. Hon är även licensierad behandlare inom den evidensbaserade metoden Trauma Sensitive Yoga TCTSY-F och licensierad erfaren yogalärarutbildare(e-RYT 500) samt utbildad vid The Minded Institute i London som godkänd terapeut av Yoga in Health Care Alliance och British Council of Yoga therapy som Lic. yogaterapeut för arbete inom vården och psykiatrin.

Josefin är en är en del av The Trauma Research Foundation terapeutiska allians. I Sverige samarbetar Traumaanpassad Yoga (TAY) med Nora Kerekes, Professor i medicinsk vetenskap (psykiatri), Doktor i neurovetenskap vid Högskolan Väst i ett flertal pågående forskningsprojekt gällande den traumaanpassade yogans effekter.

Josefin är skapare, personalutbildare och medskapare av nationella yogaprojekt inom Kriminalvården, Rättspsykiatrin och inom SiS i samarbete med Eva Seilitz. Författare till boken "Freedom from the inside" Yogaterapi för kvinnliga intagna, publicerad i USA och Storbritannien 2020, skapare till metoderna i boken "Yoga som terapi i anstaltsmiljö" publicerad i Mexico och Syd Amerika på uppdrag av FN 2018.

Josefin är huvudutbildare och programutvecklare för Prison Yoga Project. Hon föreläser om yogans terapeutiska potential i anstaltsmiljö i internationella sammanhang som vid House of Lords British Parliament, International Trauma Conference Boston USA, Yoga in Health Care conference.

Läs mer här:

www.traumaanpassadyoga.com 

www.sisyoga.se

www.prisonyoga.org

 

 

Datumlista (Händelseinfosida)


  • Från lördag, den 7 oktober 2023 09:00 till söndag, den 8 oktober 2023 16:00

Denna sida uppdateras kontinuerligt med nya kurser.