Veckolångt yogaretreat med Isabella i Kadermo, Finland

Retreat (se)
dsf3968
Datum: söndag, den 9 juli 2023 17:00 - fredag, den 14 juli 2023 14:30

Plats: Kadermo Retreat Centre

Enligt tradition går sommarens yogaresa till Kadermo-retreat i finska skärgården. För fjärde året sedan 2018 undervisar Isabella en veckas yogaretreat där mellan den 9-14:e juli 2023. Veckan i Kadermo är öppen för alla nivåer av yogautövare, nybörjare som erfarna.

Kadermo retreat center

Ön Kadermo ligger bara några timmar från Helsingfors och är lätt att nå med tåg direkt från flygplatsen. Retreatcentret erbjuder ett unikt tillfälle att uppleva yoga i en fredlig, orörd och idyllisk miljö. Det finns inga butiker eller bilar och knappt några människor på ön. Centret ligger i ett skyddat ekskogsområde där några av ekarna är 500 år gamla.

Kadermo är grundaren Stefan Engströms hem största delen av året. Han föddes på ön och startade retreatcentret 1994. Sedan dess har människor från hela världen rest dit för att utöva yoga och medveten självutveckling.

Veckoprogram

I retreatet ingår två dagliga yogaklasser, en på morgonen och en på eftermiddagen. Morgonundervisningen utgörs av Mysore style klasser men beroende på gruppens nivå kan nyare utövare också erbjudas separat, guidad klass vid behov. Tid för morgonklasserna varierar beroende på antalet deltagare.

Eftermiddagsklasserna hålls mellan 16.00-18.30. Dessa klasser ger deltagarna möjlighet att fördjupa sin förståelse av yogan genom att se på bl a asana teknik, andningsövningar, yoga filosofi och chanting. Varje klass har ett särskilt tema utifrån deltagarnas behov och önskemål men kommer även att innehålla enkla andnings och avslappningstekniker.

All yogaundervisning under veckan leds av Isabella Nitschke, auktoriserad Ashtanga yogalärare (nivå 2) av Sharath Jois.

Kost och Logi

Deltagarna bor i delade rum i de olika husen och stugorna på ön. Det finns möjlighet till enkelrum mot en extra kostnad. Husen är byggda i gammaldags traditionell stil från tidigt 1900-tal. Centret är eko-vänligt med bl a vedeldade bastu, separat duschrum i med fönster mot havet och torrtoa.

Vi åtnjuter dagligen vegetarisk lunch och middag lagade av vår indiska kock Anu Ganesh som reser till Finland varje sommar särskilt för att laga mat på Kadermo. Olika teer finns tillgängliga hela dagen. Det finns också ett litet kafé (tilll självkostnadspris) som är öppet på morgon och kväll. Efter lunch har alla några timmars ledig tid att utforska omgivningen, gå, simma, paddla, läsa ett stort utbud av yogaböcker från biblioteket eller njuta av finsk bastu.

Bokning och betalning

Alla bokningar samt betalning görs via Stefan Engström per email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Antalet platser är begränsat för att deltagarna ska få en så speciell upplevelse som möjligt under den tid de vistas på ön. Retreat-centret har löpande verksamhet hela sommaren och det finns möjlighet att få rabatt för den som vill stanna mer än en vecka.

För mer information och detaljer om sommarprogrammet besök Kadermos hemsida. Om du har frågor angående programmet och yogan hör gärna av dig till Isabella här

Pris: varierande (fråga Stefan)

 

 

 

Alla datum


  • Från söndag, den 9 juli 2023 17:00 till fredag, den 14 juli 2023 14:30

Denna sida uppdateras kontinuerligt med nya kurser.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson