NYHETSBREV SOMMAR 2023

| Isabella Nitschke

Det var ett tag sedan vi skickade något nyhetsbrev men nu är det äntligen här! Vi har en händelserik och rolig vårtermin bakom oss med fullt hus om morgnarna och många nya deltagare på våra kvällskurser. En av vårens höjdpunkter var när vi i april hade besök av Lakshmish Bhat - Sanskrit, chanting och yogafilosofi-lärare vid Sharath Yoga Centre i Mysore, Indien. Vi lärde oss mycket när Laksmish generöst delade med sig av både sina yogakunskaper och sin livserfarenhet. Han höll också en puja (särskild ceremoni) i shalan för att främja god energi och ta bort alla "hinder" på vägen. Det var ett mycket speciellt besök och ni kan se bilder därifrån på vårt Instagramkonto.

Nu närmar sig sommaren med stora steg och vi har en härlig tid med ljus och värme framför oss. Vi får många frågor om sommarens aktiviteter och fortsätter du läsa får du all information om schema och evenemang de kommande månaderna. Vi har flera spännande event och projekt planerade. I år fyller Ashtanga Yoga Malmö dessutom 10 år och detta vill vi såklart fira med alla våra deltagare. Mer om firandet och mycket annat i detta nyhetsbrev:

SOMMARSCHEMA
Den reguljära undervisningen fortsätter fram till den 14:e juli varefter vi tar "industrisemester" i två veckor. Alla vars periodkort löper över de två veckor vi har stängt får sina kort förlängda med motsvarande tid. Vi öppnar igen den 2:e augusti och smygstartar då höstterminens schema med alla morgonklasser. Våra kvällskurser/klasser återupptas sedan i september. Tänk på att du alltid kan se det aktuella schemat schemamsidan. Där hittar du även alla tillfälliga schemaändringar såsom helgdagar, ny/fullmåne eller om det är vikarie (scrolla längst ned under schemat).

LEDD PRIMARY & PICKNICK
Terminens sista guidade klass av första serien äger rum söndagen den 11:e juni kl 9.00 och därefter samlas vi till tea&talk med picknick i Rörsjöparken kl 11 (strax runt hörnan) om vädret tillåter. Annars fikar vi som vanligt inomhus. Ta gärna med familj och vänner samt egen fika till picknicken.

SOMMARENS YOGA-RETREAT
Den 9-14:e juli återvänder vi till Kadermo retreat center i finska skärgården. Isabella leder en veckas yoga-retreat med daglig morgon-mysore och kvällsworkshops där du får chansen att förkovra dig i din praktik samtidigt som du kan njuta av lugnet i naturen på ön Kadermo. Du bor i något av trähusen på ön, äter vegetarisk kost lagad av vår kock Anu som varje år reser till Kadermo från Mysore i Indien, badar finsk bastu och simmar i Östersjön i ljuset av de långa nordiska nätterna. Centret är ekologiskt och byggt av ägaren Stefan Engström som också undervisar yoga och håller retreats hela sommaren. Kadermo är en magisk plats som bör upplevas minst en gång i livet. Läs mer om retreatet och hur du bokar här . Du kan också se bilder från tidigare år i våra sociala medier.

SHARATH JOIS TILL KÖPENHAMN & STOCKHOLM
Efter fyra års paus får vi äntligen välkomna vår lärare Sharath Jois från Mysore, Indien, i Skandinavien igen. Under sin fem veckor långa Europa tour kommer Sharath besöka både Köpenhamn och Stockholm. Det är en unik chans att få träffa honom och ta del av hans undervisning om man inte har möjlighet att resa till Mysore. I Köpenhamn undervisar Sharath mellan den 11-15:e augusti - du kan läsa mer om veckan här. Han reser därefter vidare till Stockholm den 18-23:e augusti - mer om den veckan här. I respektive stad håller Sharath ledda klasser av både första och andra serien samt föreläsning, sk "conference", en av dagarna. Missa inte chansen att få en liten del av Mysore, Indien och Sharath här på hemmaplan i sommar.

RIBBAN YOGAFESTIVAL
Den 26-27:e augusti medverkar Ashtanga Yoga Malmö för tredje året i rad vid Ribban Yogafestival, på Ribersborgsstranden i Malmö. I skrivande stund är schemat inte lagt men spara gärna datumet och besök eventet här på vår hemsida för uppdateringar. Vi söker även volontärer som kan hjälpa till några timmar på festivalen dessa dagar (alla deltagande yogaskolor bidrar med folk som hjälper till). Som volontär får du delta i festivalens klassutbud gratis. Hör av dig om du är intresserad.

10-ÅRS JUBILEUM & ÖPPET HUS
I september 2023 fyller Ashtanga Yoga Malmö 10-år och detta vill vi fira med er! Söndagen den 10:e september håller vi tillsammans med vår partner Medborgarskolan öppet hus i shalan på Värnhem. Efter morgonens reguljära mysoreklass öppnar vi dörrarna för allmänheten och bjuder på fika, minglar, anordnar prova-på klasser och har frågestund. Alla våra existerande medlemmar är inbjudna att ta med sig vänner och familj. Under öppet hus samt hela september kommer vi ha särskilda erbjudanden med rabatt på kurser och träningskort- så håll utkik efter det. Läs mer om dagen och olika hållpunkter här. Inför högtidstillfället planerar vi också att trycka nya t-shirts med shalans logga (denna gång i svart med loggan i guldfärg för extra retrostuk). För att kunna göra detta behöver vi veta hur många som faktiskt vill ha en t-shirt och vilken storlek. Vi är därför tacksamma om ni mailar oss ert intresse (och stl) före den 30/6-2023.  

EXTRA! - NYA KURSER & WORKSHOPS
Efter sommaren startar sedvanligt nya grund och fortsättningskurser i ashtanga, yin och stresshanteringsyoga, men vi vill flagga lite extra för dessa särskilda event:

- KURS I YOGAFILOSOFI med Martin Gansten, "Yoga som koncept och praktik - en historisk sammanfattning", 4ggr under hösten live och via Zoom. Boka före den 30/6 och få "early-bird rabatt". Läs mer här

- FÖRDJUPNINGSKURS med Isabella, "Asanaförståelse och justeringsteknik", del 2. Öppen för deltagare som gått del 1 eller motsvarande kurs hos oss sedan 2015. Boka före den 30/6 och få "early-bird rabatt". Läs mer här

- RESTORATIVE YOGA med Miho fyra fredagar under hösten. Här får du möjlighet till riktig nedvarvning efter tuffa arbetsveckor och chans till återhämtning. Boka alla fyra klasser och få mängdrabatt!. Läs mer här

Alla våra kurser, workshops och andra evenemang hittar du på vår evenemangssida. Sidan uppdateras regelbundet med nya tillägg så besök den gärna regelbundet och håll även utkik på våra konton i sociala medier (länkar i menyn uppe till höger). Är man inte medlem av vår slutna Facebook grupp rekommenderar vi att ansöka till den för att få tillgång till senaste nytt och uppdateringar med kort varsel. Nästa nyhetsbrev utkommer i augusti, tills dess önskar vi alla en glad sommar, full av sol värme och yoga.

Vi ses på yogamattan,
Isabella & crew

P.S Tänk på att om du inte besökt shalan på ett tag så kan vi ha bytt portkod. Hör i så fall av dig i god tid innan ditt planerade besök för att få den nya koden.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

I samarbete med:

Tack till:
Form: Frida Nilsson (Illustraform), Caroline Löfgren   •   Webb: Mikael Björs (BiT)   •   Foto: Sophie Håkansson